Datum objave: 05. Veljača 2014

ČESTITKA: Kekinih prvih 30 kazališnih godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Željko Koloper ili jednostavno Keke, producent HNK u Šibeniku obilježio je danas, prigodnim druženjem s novinarima 30 godina radnog staža u toj instituciji kojoj je vjeran cijelog svog života i postao je jedan od njezinih zaštitnih lica.
Zaposlio se 1. veljače 1984. kao organizator dramskog i glazbeno - scenskog programa a od 2007. godine do danas radi na radnom mjestu producenta u HNK u Šibeniku. Proteklih 30 godina mijenja se naziv institucije i naziv njegovog radnog mjesta, ali Keke je uvijek ostao isti – komunikativan, susretljiv, kreativan i odan svom poslu.
U susretu s novinarima evocirao je uspomene na Međunarodni dječji festival i njegovu poznatu službu popularno zvanu „kičma trans“ te na brojna a događanja koja je organizirao, a više oh je od 9 000. Prisjetio se i svojih radnih kolega s kojima se družio proteklih 30 godina - pokojnog Drage Putnikovića, Pavla Roce, Silvestra Škudara , Ante Pulića. Ive Brešana, Mate Gulina Jakše Fiamenga i mnogih drugih. Kada je počeo raditi u Kazalištu, tadašnjem Centru za kulturu bio je najmlađi zaposlenik, ali to mu nije smetalo da se uključio u ekipu i zbliži s većinom svojih kolega.
Keke je kroz modnu agenciju Leona zaslužan i za afirmaciju brojnih šibenskih ljepotica, a autor je i realizator šibenske dječje manifestacije „Božićne čarolije“.

Iz kategorije: Vijesti