Datum objave: 03. Veljača 2014

Dolački ugostitelji „Raspršenom izložbom“ nastavljaju s oživljavanjem Doca

Nina Medić
Nina Medić

Ukupno 49 fotografija osmero autora, od toga tri profesionalna i pet amaterskih fotografa, izloženo je od večeras u sedam kafića u šibenskom Docu:  Skipper, Domino, Point bar, Down town, S Naomi, Domald, Anima Mare. U izložbu je uključen i klub Azimut, ali je trenutno zatvoren pa će se tamo fotografije moći razgledati nakon pauze. Na fotografijama su uhvaćeni pozitivni trenuci odlične atmosfere s manifestacije„Nova u Docu“, a u dolačkim kafićima biti će izložene do proljeća. Kako doznajemo od vlasnika kafića, ovo je samo prva u nizu ideja nakon „Nove u Docu“ kojima će ugostitelji ujedinjeni ponovno oživjeti taj dio grada.

„Dolac je uvijek bio i ostao duša grada. Bili smo potaknuti  idejom zajedničke organizacije Nove godine i idejom raspršenog hotela pa samo napravili nešto što se zove raspršeni kafić. Ujedinilo se sedam lokala koji nude različite programe, a funkcioniraju kao jedan lokal. Ovo je jedna od ideja poveznica, odnosno ovo je prva u nizu ideja koje ćemo raditi. Krenuli smo s idejom raspršene izložbe u koju su se uključili i profesionalni i amaterski fotografi ali bitno je da kada izađete vani da se nešto zbiva. S druge strane zašto ne uz kavu gostima ponuditi i razgledavanje male izložbe. Sedam lokala, sedam različitih nastupa i vjerujem kako svatko tko dođe u Dolac može naći nešto za sebe. Programe ćemo raditi i tijekom ljeta, ujedinjeni“,  rekao je Vladimir Kužina, vlasnik caffe bara Domald.

Po završetku izložbe, kafići u Docu planiraju napraviti zajedničku aukciju fotografija, a prikupljeni novac uložiti će se u uljepšavanje Doca.

Iz kategorije: Vijesti