Datum objave: 03. Veljača 2014

ATP Šibenik i Čazmatrans potpisali ugovor: Početak kraja ATP-ovog stečaja

Nina Medić
Nina Medić

Autotransport Šibenik i Čazmatrans Nova d.o.o potpisali su ugovor kojim Čazmatrans preuzima ATP Šibenik i sve njegove obveze. Ugovor je potpisan 30.siječnja te se nakon izrade novog stečajnog plana  kreće u proces zaključivanja stečaja koji bi prema riječima Ivana Rude, stečajnog upravitelja trebao biti okončan u sljedećih nekoliko mjeseci. Također, u sljedeće dvije godine Čazmatrans će podmiriti sve dugove prema vjerovnicima i radnicima ATP-a.

Na današnjem sudskom ročištu pročitano je izvješće stečajnog upravitelja o poslovanju ATP-a te je zaključeno kako ATP posluje stabilno jer podmiruje sve obveze prema radnicima, te kako nema potrebe za imenovanjem novog stečajnog upravitelja. Dogovoreno je i kako će kroz sljedećih mjesec do dva biti definiran odnos Republike Hrvatske, koja od ATP-a ima potraživanja od 70 milijuna kuna  i novog vlasnika ATP-a, Čazmatransa.

„Najvažnije je da ATP ostaje i dalje poslovno stabilan, te da su prihodi veći od rashoda. Moja je obveza sada da što prije korigiram stečajni plan prema zahtjevu Republike Hrvatske te da idemo u proceduru donošenje plana što bi moglo trajati nekoliko mjeseci, a onda će nadam se ATP doći u mirne vode. Kada stečajni plan bude pravomoćan, svi vjerovnici budu suglasni i ako nitko ne uloži žalbu, Čazmatrans kreče s preuzimanjem ATP-a te Čazmatrans tako postaje strateški partner i investitor. Mislim da je partner dobar, nominalno je najveći prijevoznik u Hrvatskoj, a to govori da je perspektiva dobra“, izjavio je Rude nakon ročišta.

„Ovo je korak naprijed. Država je napravila što je obećala, prenijela je svoja dugovanja i brži smo zaključenju stečaja“, kazao je Davor Gulin, povjerenik grupe radnika ATP-a.

Vedran Uranija, povjerenik Sindikata RH kazao je kako su ovime dokazali da Ivan Rude dobro vodi postupak te kako novim uvjetima svi mogu biti zadovoljni. „Autotransport je uspješna tvrtka i ovo je dobra vijest kako za Šibenik tako i za Hrvatsku.“

Iz kategorije: Vijesti