Datum objave: 31. Siječanj 2014

Broj putnika povećava se jedino na brodskoj liniji Krapanj - Brodarica

Diana Ferić
Diana Ferić

Brod  „Borac“, star  gotovo 70 godina, spašava  stvar na brodskoj liniji  Krapanj – Brodarica kada  je  jako  jugo pa je tako bili i danas . Nikada se nije dogodilo, ma kakve  vremenske neprilike bile,  da ta linija bude u prekidu i da Krapanj bude odsječen od kopna.  Zahvaljujući ulaganju  poduzeća „Gradski parking“  koje skrbi o toj brodskoj liniji taj je brod  nedavno dobio i nove  tankove, u skladu sa zahtjevima Hrvatskog  registra brodova.
Inače,  brodska linija Krapanj – Brodarica, na kojoj   najvećim djelom prometuje   trajekt „Spužvar“ jedina je u Šibensko – kninskoj županiji na kojoj se broj putnika iz godine u godinu povećava. Lani su  na toj najkraćoj brodskoj liniji  na Jadranu j prevezli oko 98 750 putnika, oko 9 000 više nego godinu dana ranije.

Za tu brodsku liniju zaduženo je „Gradski parking“ što se pokazalo dobrim rješenjem. Naime, ta gradska tvrtka ne brine samo o tomu da se linija održava nego i o sigurnosti putnika pa su tako lani uložili značajna sredstva u brodove. Na njima su promijenjeni tankovi za gorivo poštujući režim Hrvatskog registra brodova , a na trajektu „Spužvar“ je obnovljen i ispusni sustav kako  bio potpuno siguran kod plovidbe i kako bi se smanjila buka. Riječ je o starim brodovima koja stalno traže ulaganje i mi smo toga , ističu u Gradskom parkingu.

Prvi su uveli i kompjutorizirani i kontrolirani sustav naplate za putnike koji imaju pravo na povlaštene karte.

U situaciji kada je svako novo radno mjesto dragocjeno pogotovu na malom otoku koji odumire, kao što je Krapanj, važno je i da je Gradski parking zaposlio još jednog mladog Krapljanina za plovidbu na toj liniji.

Održavanje te brodske linije subvencionira Ministarstvo prometa i infrastrukture.

Iz kategorije: Vijesti