Datum objave: 29. Siječanj 2014

Unatoč poledici nije bilo prometnih nesreća, a na Hitni prijem završilo samo dvoje građana

Nina Medić
Nina Medić

Unatoč otežanim uvjetima  protekle noći ni jutros nije se na šibenskim prometnicama dogodila niti jedna prometna nesreća, kako doznajemo u Policijskoj upravi šibensko - kninskoj što bi, u prvom redu trebalo značiti da su cestari dobro obavili svoj posao. Jutros je puno teže bilo pješacima jer  je na nogostupima bilo leda, a najopasnije je bilo u povijesnoj jezgri jer su kamene ploče, iako su se ulice čistile, bile sklizave i na njima se zbog niske temperature brzo stvarao led. Oko 11 satipojavilo se i sunce koje će  otopiti snijeg i led.

 

Djelatnici Cesta Šibenik, Gradske Čistoće i „Dva Marka“ od sinoć čiste prometnice i ulice u gradu i prigradskim naseljima te ih posipaju ih solju, naši čitatelji javljaju da je otežano kretanje pješacima  u svim dijelovima grada. Zbog niskih temperatura, led se i nakon čišćenja ponovno hvala za ulice i nogostupe pa je pješačenje uvelike otežano. Najprohodnije su ceste jer se čiste konstantno pa su mnogi pješaci odlučili umjesto po nogostup hodati po cesti.

Komunalno redarstvo Grada Šibenika obilazi poslovne prostore i obiteljske kuće ispred kojih su, temeljem Odluke o komunalnom redu, vlasnici odnosno zakupnici dužni očistiti snijeg i led. Od Mira Lucića, voditelja Komunalne službe u upravi Grada Šibenika doznajemo kako se većina vlasnika pridržava ove odluke te kako uredno čiste ispred svojih objekata. „Nastavljamo i dalje obilaziti i pratiti situaciju na terenu te postupati u skladu s ovlastima“, kazao je Lucić. Inače, za vlasnike koji ne očiste ispred svojih poslovnih prostora, a dužni su, slijedi prekršajna prijava.

Pojačano čišćenje organizirano je i u krugu bolnice i škola. Iz Autotransporta saznajemo da se na području grada promet odvija bez poteškoća, no dio lokalnih cesta u šibenskom zaleđu (prema Skradinu) je zatvoren. U čišćenju sudjeluju i djelatnici Gradskog parkinga koji čiste sva gradska parkirališta, nakon čega će se pridružiti ostalim službama u čišćenju gradskih ulica.

Kako izvijestili jutros,  zbog poledice se otkazuje nastava u jutarnjoj smjeni u osnovnim i srednjim školama na području Grada Šibenika. O popodnevnoj nastavi i pojedinostima obavijestit ćemo tijekom dana. U krugu škola posipa se sol i čisti led.

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti