Datum objave: 28. Siječanj 2014

GRAĐANI KRITIZIRAJU: Pogledajte uvjete rada u radionicama na Kvanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Dobro je što još uvijek ima ljudi koji brinu za uvjete u kojima rade radnici pa nam je tako jedan naš čitatelj poslao ove fotografije radionica na šibenskom gradskom groblju Kvanj koje kao da su snimljene na početku industrijske revolucije u Engleskoj, s prastarom peći na drva u kutu i starim, zahrđalim strojevima. No izgleda da ti uvjeti više brinu osviještene građane nego klesare poduzeća „Čempresi“ koji u njima rade. „ Ma ne smeta to nama jer mi gotovo uopće nismo u ovim prostorijama. Mi smo stalno na terenu“, kazao nam je jedna od njih kada smo, ponukani ovim fotografijama, obišli te radionice i zaista se uvjerili da su derutni i u sramotnom stanju i ne pružaju nimalo reprezentativnu sliku na ulazu na gradsko groblje.
„Slažem se da te radionice ne pružaju baš lijepu sliku. One su stare koliko je staro i groblje Kvanj. Odavno smo ih planirali srušiti jer one zapravo više ničemu ne služe. Naši klesari dobivaju gotove kamene ploče koje nabavljamo od dobavljača i postavljaju ih na groblja tako da su stalno na terenu, a kada su na Kvanju imaju uređen prostor za boravak s drugim radnicima. No rušenje tih prostora, u situaciji, kada nemamo puno novca nije prioritet. Sav novac koji imamo ide za održavanje groblja i plaće zaposlenika, a za bilo kakvu investiciju trebali bismo se kreditno zadužiti, a to ne možemo“, kaže amir Ćapin, direktor gradskog poduzeća „Čempresi“ koje brine o šibenskim grobljima .
Po njegovim riječima u te derutne prostore ne zalaze nit građani koji naručuju nadgrobne ploče i spomenike već sve rješavaju u upravnoj zgradi

Iz kategorije: Vijesti