Datum objave: 27. Siječanj 2014

Nema više potucanja po ambulantama u Poliklinici - otvoren Hitni objedinjeni prijam

Diana Ferić
Diana Ferić

Hitni objedinjeni bolnički prijam u Šibeniku proradio je službeno za pacijente jutros u 8 sati. Smješten je u preuređenom i moderno opremljenom istočnom dijelu Poliklinike na 600 četvornih metara prostora. Za pacijente kojima je potrebna hitna medicinska pomoć on donosi značajnu novost – više neće morati lutati po ambulantama nego će svu što je potrebno dobiti tu, na jednom mjestu. U Hitnom objedinjenom bolničkom prijamu su internistička i kirurška ambulanta, tu se pacijentima uzima krv za analizu, a po potrebi dolazit će i drugi specijalisti što je za pacijenta i njegovu pratnju veliko olakšanje, objašnjava glavna sestra Katarina Plenča. Šef te službe je dr. Ivo Blaće.
Uređeno je šest suvremeno opremljenih boksova za promatranje stanja pacijenata u kojima se jedna pacijent može zadržati najviše 4 do 6 sati, a nakon toga će biti ili otpušten kući ili upućen na neki od bolničkih odjela.
Otvaranjem Hitno objedinjenog bolničkog prijama prestaje rad hitne medicinske službe u Poliklinici. Ona se sada sastoji samo od timova koji interveniraju na terenu, a kada dovezu pacijenta na Hitni objedinjeni bolnički prijam njihova nadležnost prestaje.
Sjeverni ulaz u Polikliniku uređen je za pristup kola hitne pomoći.
Otvaranje Hitnog bolničkog objedinjenog prijama stajalo je oko 9 milijuna kuna,a svu opremu financiralo je Ministarstvo zdravlja.

Iz kategorije: Vijesti