Datum objave: 24. Siječanj 2014

Uspješnim plesačima udruge "Sjene" obećan adekvatan prostor za rad

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom četrnaestog rođendana plesne udruge „Sjene“ danas je za njih bila rezervirana šibenska Gradska vijećnica gdje ih je primio Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, zajedno sa Nikicom Penđerom, zamjenikom te Mirjanom Žurić i Anom Gojanović-Rakić, pročelnicama i za društvene djelatnosti i Ureda gradonačelnika.

Zorana Mihelčić, predsjednica Udruge i voditeljica plesnih radionica iskoristila je priliku da ukaže na loše uvjete u kojima rade, ali kako kaže, to ih ne sprečava da rade s velikim entuzijazmom.  „Šibenik je grad zasićen prosječnošću. Podcjenjujemo se ako mislimo da ne možemo bolje. Ja sam ipak zadovoljna jer znam da sam dala svoj doprinos. Ovu sam djecu uvela u čarobni svijet plesne umjetnosti, glazbe i teatra. Oni su  usvojili  gradivo i svojom plesnom vještinom ispričali moje priče, a sada je na gradskim ocima red da ih za to i nagrade“, kazala je predsjednica Udruge.

Gradonačelnik Burić je  „Sjenama“ čestitao što su svojom  prepoznatljivošću prešle granice Šibenika i obećao da će, zajedno sa svojim suradnicima, pokušati pronaći adekvatan prostor u kojem će ta talentirana djeca nastaviti plesom oplemenjivati svoje živote, ali i kulturnu scenu svoga grada.

Plesna udruga „Sjene“ broji 120 članova, od čega su 115 članova djeca mlađa od 18 godina. Primarni cilj djelovanja Udruge je plesna edukacija, poticanje kreativnog stvaralaštva i plesnog odgoja šibenske mladeži.

Iz kategorije: Vijesti