Datum objave: 24. Siječanj 2014

Na sjeveru Hrvatske počeo snijeg, u Dalmaciji danas cijeli dan kiša

Diana Ferić
Diana Ferić

Snijeg pada mjestimice u Gorskome kotaru, a slab i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).
Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskome kotaru, također i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva 2.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru, uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te staru cestu kroz Gorski kotar-D3.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama u Gorskome kotaru: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, D3 Stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Šmrika, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine i Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Za teretna vozila zbog radova zatvoren je granični prijelaz Ilok.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar i katamaranske: Ubli - Vela Luka - Hvar - Split i Korčula - Hvar – Split. Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

Iz kategorije: Vijesti