Datum objave: 22. Siječanj 2014

NP Krka u petak časti besplatnim ulazom u park!

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ povodom 29. obljetnice proglašenja nacionalnog parka „Krka“ daruje svim stanovnicima Šibensko-kninske županije besplatan ulaz park u petak, 24. siječnja.

Također, povodom rođendana u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u petak će biti otvorena izložba fotografija, nakon čega će se uručiti godišnje ulaznice stanovnicima Šibensko-kninske županije rođenima 24.01.1985. Također, u sklopu programa biti će predstavljen i „Speleološki vodič Nacionalnog parka Krka“ i film „Terra incognita“ o podzemnom svijetu u NP „Krka“.

Program u knjižnici počinje u 15 sati.

„Speleološki vodič Nacionalnog parka Krka“ predstavlja presjek speleoloških i biospeleoloških istraživanja na širem području NP „Krka“ provođenih od 1956. do 2010. u suradnji s hrvatskim i slovenskim speleolozima i biolozima, Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, Planinarskim društvom Željezničar iz Zagreba, Planinarskim klubom Sveti Mihovil iz Šibenika i Hrvatskim biospeleološkim društvom iz Zagreba.

„Terra Incognita“ u trajanju od 30 min prikazuje podzemne životinje i podzemna staništa u tri osnovna područja: ulaznoj zoni, zoni polumraka i zoni mraka. U filmu je prikazan dio velike raznolikosti živog svijeta (ukupno poznato 175 vrsta) i prisutnost vrlo važnih, rijetkih i endemičnih svojti, a istraživanja su na svjetlo dana iznijela i nekoliko znanosti nepoznatih vrsta.

Iz kategorije: Vijesti