Datum objave: 21. Siječanj 2014

U šibenskom kazalištu održan humanitarni koncert za Marijine obroke

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarnim koncertom za Marijine obroke u organizaciji Osnovne škole Murterski škoji i Grada Šibenika, održanim večeras  u HNK-u Šibenik prikupljen je novac kojim će se financirati otvaranje nove školske kuhinje u siromašnom Malaviju, a kuhinja će se nosit ime „Dalmacija-Hrvatska“. Kao i većina humanitarnih akcija, i ova je zabilježila veliki odaziv Šibenčana koji su i ovaj puta pokazali da imaju veliko srce.

„Večeras smo se okupili zbog plemenitog cilja koji nas je spojio kao dio jedne velike obitelji. Majka Tereza jednom je rekla: 'Ako ne možeš nahraniti sto ljudi, nahrani jednoga' , mi smo večeras uspjeli nahraniti više od jednoga i zato se zahvaljujem svim sudionicima“, rekao je Edo Juraga, ravnatelj OŠ Murterski škoji.

Humanitarnom koncertu podršku su svojim nastupom dali: klapa ‘Solaris’ iz Šibenika, klapa ‘Cima’ iz Šibenika, klapa ‘Oršulice’iz  Vodica, ‘Pjevači Svetoga Jakova’ iz Šibenika, Ženski pjevački zbor ‘Prešernovke’ iz Šibenika,  Zbor mladih župe Sv. Petra ‘Agnus Dei’ iz Šibenika i Duet Matea i Mate Skračić,a prodano je oko 150 ulaznica po cijeni od 30 kuna.

Marijini obroci su globalni pokret koji uspostavlja projekte prehrane u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Projektom se osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi siromašna djeca dolazila u školu gdje stječu  potrebno obrazovanje koje im u budućnosti može poslužiti kao 'karta' za izlaz iz siromaštva.

Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko 822 000 djece u 16 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba. Hrvatska udruga Marijini obroci osnovana je u srpnju 2009. godine sa sjedištem u Zagrebu, a zahvaljujući hrvatskim donatorima, Marijini obroci Hrvatske danas osiguravaju topli obrok za 8 tisuća djece.

 

Iz kategorije: Vijesti