Datum objave: 21. Siječanj 2014

Smijenjen Luka Petrina nakon afere sa zapošljavanjem vodičkog "bombaša" u HZZ - eu

Diana Ferić
Diana Ferić

Luka Petrina, ravnatelj podružnice Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u Šibenik danas je smijenjen je zbog toga što je u ispostavi tog Zavoda u Vodicama od kolovoza prošle godine  na stručnom osospobljavanju  Tomislav Strikoman, jedan od šestorice takozvanih bombaša iz Vodica, koji su lani aktivirali ekspolziv na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 
Strikoman je, kako doznajemo  priložio potvrdu o nekažnjavanju što bi trebalo značiti da u postupku prijema nije bilo nezakonitosti. Pitanje je kako je dobio tu potvrdu kada se protiv njega vodi kazneni postupak kao i  je li to zaista uzrok  smjene Luke Petrine budući da je riječ o starom slučaju.

Strikoman je iz  pritvora pušten lani uz jamčevinu od 4 milijuna kuna.  Prije nekoliko godina već bio pravomoćno osuđen zbog napada na policijskog dužnosnika

„Primljen je na javnom natječaju s još četvero mladih i nezaposlenih. Svi primljeni su dostavili uvjerenja o nekažnjavanju, uključujući Tomislava Strikomana. Napominjemo da se ne radi o zapošljavanju već o stručnom osposobljavanju“,  piše u priopćenju Gorana Mačukata iz HZZ-ova Područnog ureda u Šibeniku, Ispostava Vodice, prenosimo s portala 24 sata.
Eksploziv za bombu iz kućne radinosti nabavili su od oca jednog od bombaša. Tomislav Duvnjak (30), Domagoj Šprljan (32), Ivan Tubić (32), Lovro Birin (30) iz uglednih su vodičkih obitelji, a Tomislav je i član mladeži HDZ-a.
Na eksploziv su stavili kamenje, koje je pojačalo efekt eksplozije. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Protiv njih je podignuta optužnica. Sva šestorica su zasad samo osumnjičeni.
Šestorica mladih bombaša aktivirali su eksploziv na Trgu bana Jelačića. Ostali su promatrati reakcije građana i zgražali se s njima. Zatim su otišli na sendvič i opet se vratili na trg. Policija ih je otkrila u manje od 24 sata. Završili su u jednomjesečnom pritvoru, piše 24 sata.

 

Iz kategorije: Vijesti