Datum objave: 20. Siječanj 2014

Potpisan sporazum o rekonstrukciji raskrižja na Meterizama

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatske ceste d.o.o., Županijska uprava za ceste i Grad Šibenik  zaključili su sporazum o reguliranju međusobnih obveza na realizaciji rekonstrukcije čvora Meterize na državnoj cesti D8 u Šibeniku te su utvrđeni predstojeći zadaci  potrebni da se konačno krene u izgradnju čvora Meterize i time riješi dugogodišnja crna prometna točka na postojećem  križanju .

Radovi, čija vrijednost iznosi 15.000.000 kuna (bez PDV-a),  izvodit će se sukladno projektnoj dokumentaciji  koju je izradila Županijska uprava za ceste. Temeljem potpisanog Sporazuma Grad Šibenik je podnio prijedlog Uredu državne uprave za osiguranje dokaza, što je preduvjet da se krene s postupkom izvlaštenja.

„Drago mi je što smo stvorili pretpostavke za realizaciju još jednog velikog prometnog projekta, te koristim prigodu da zahvalim predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta g Edi Kosu koji je uvidio važnost rješavanja  jednog od najvećih prometnih čepova u gradu Šibeniku“, kazao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Postojeće križanje državnih cesta D8 i D33, kao i  sa županijskim i gradskim ulicama već dulje vrijeme predstavlja crnu prometnu točku u Šibeniku. Od dokumentacije izrađen je idejni projekt, ishođena lokacijska dozvola te su izrađeni glavni i izvedbeni projekt. Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., na koje će Grad Šibenik prenijeti pravo vlasništva nekretnina koje ulaze u obuhvat projekta, a u vlasništvu su Grada. Grad Šibenik se obvezao riješiti sve imovinsko-pravne probleme s vlasnicima nekretnina koje su u obuhvatu projekta, što uključuje i postupak izvlaštenja.

foto: google earth

Iz kategorije: Vijesti