Datum objave: 20. Siječanj 2014

Devet objekata u vlasništvu Grada Šibenika dobiva energetski certifikat

Diana Ferić
Diana Ferić

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sredstva za devet objekata u vlasništvu Grada Šibenika koji će dobiti energetski certifikat te će ih fond financirati s 40 posto ukupnog iznosa za certificiranje financirati, dok će ostatak troškova snositi Grad Šibenik. Riječ je o objektima:  OŠ Vidici,  OŠ Ražine, OŠ Juraj Šižgorić, OŠ Tin Ujević, OŠ Jurja Dalmatinca, Sportska dvorana Miminac i Baldekin, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i Gradska  vijećnica dobiti će energetski certifikat.

Gradu Šibeniku odobrena su sredstva za sufinanciranje energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada u iznosu  od 71.861 kuna, što je 40 posto opravdanih troškova od ukupno procijenjene investicije. Nakon provedenog Natječaja za prikupljanje ponuda za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Upravni odbor Fonda donio je Odluku o odabiru korisnika sredstava prema kojoj je odobreno sufinanciranje 9 objekata na području grada Šibenika.

Energetski pregled i izdavanje certifikata čeka sve zgrade u vlasništvu Grada Šibenika, a do sad su energetski certifikat dobile zgrada gradske uprave – Krešimirov dom i zgrada Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.

Iz kategorije: Vijesti