Datum objave: 18. Siječanj 2014

Županijski HNS raspravljao o isključenju Čačića iz stranke

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog novonastale situacije u HNS – u nakon što je iz članstva u toj stranci Predsjedništvo isključilo dugogodišnjeg bivšeg predsjednika Radimira Čačića danas se na izvanrednoj sjednici sastalo i vodstvo Županijske organizacije HNS –a u Šibeniku. „Ljudi su zatečeni situacijom i jasno je da je ne doživljavaju sjajno činjenicu da je čovjek koji im dugo godina predstavlja autoritet vi še nije član strane. No bez obzira na našu zabrinutost i tugu zbog koje se to dogodilo, kako zbog stranke tako i zbog gospodina Čačića svjesni da je to odluka na koju Predsjedništvo ima pravo i za nju snosi odgovornost, kazao nam je Petar Baranović predsjednik te organizacije i saborski zastupnik HNS- a.

Baranović nije želio detaljnije otkriti kako su lokalni HNS –ovci na jutrošnjem sastanku komentirali način na koji je Čačić izbačen iz stranke već je samo kazao: „Prema aktima stranke odluka je donesena u skladu s Pravilnikom o članstvu. I tu staju službeni komentari. Ratimir Čačić nas je učio da vertikalu stranke treba poštivati i siguran sam i da on to i u ovom slučaju očekuje od nas“, izjavio nam je.

Nakon izbacivanja Radimira Čačića iz HNS –a uglavnom se spekulira o njegovim potezima pa onda i o tomu koliko će ga članova podržati. Uglavnom se spominju ogranci u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji u kojim je on uživao veliki ugled. Kada je riječ o organizacijama u Šibensko kninskoj županiji Baranović kaže da se be bi bavio prognoziranjem i zaključuje kako su upravo špekuliranje po medijima značajno pridonijela toj situaciji.

Iz kategorije: Vijesti