Datum objave: 17. Siječanj 2014

Sedemro osumnjičenih za slučaj davanja i primanja mita u Zemljišnom odjelu

Diana Ferić
Diana Ferić

USKOK sumnjiči sedam osoba za kazneno djelo primanja i davanja mita, davanja mita za trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti u Zmeljišnom odjelu Općinskog suda Šibenik među kojima su dvije djelatnice Zemljišnoknjižnog odjel  i jedna djelatnica Ureda za katastar u Šibeniku.

„Osnovano se sumnja da su prvookrivljenica, službenica Ureda za katastar u Šibeniku, i drugookrivljenica, zamjenica voditeljice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku, od svibnja 2013. do 16. siječnja 2014., u Šibeniku, ostalim okrivljenicima, sukladno prethodnom dogovoru, za novčane i druge naknade, u više navrata omogućile da im se žurno i preko reda riješe predmeti u Uredu za katastar i upisi u zemljišne knjige Općinskog suda u Šibeniku“, stoji u priopćenju USKOK-a.  „Nadalje, osnovano se sumnja da je trećeokrivljenica, voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku, na traženje četvrtookrivljenice, žurno i preko reda omogućila donošenje potrebnih rješenja, bez obzira na neuredne i nepotpune prijedloge“, javlja USKOK.

Sucu istrage Županijskog suda u Splitu USKOK je predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvoro okrivljenika.

 

Ranije objavljeno:

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala- USKOK  provodi istragu nad dva djelatnika zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku  zbog navodnih ilegalnih radnji.

Iris Živković, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku potvrdila je da se nešto definitivno događa u odnosu na dvije osobe iz zemljišno-knjižnog odjela te da je Državno odvjetništvo USKOK jučer interveniralo, ali više informacija još nema. „Ni sama još nisam službeno izvještena o događajima tako da ne mogu davati nikakve informacije.“, rekla je Živković.

Neslužbeno doznajemo kako se istraga provodi nad voditeljicom Zemljišno-knjižnog odjela i njezinom zamjenicom.

Iz kategorije: Vijesti