Datum objave: 17. Siječanj 2014

Čazmatrans preuzima ATP Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Čazmatrans Nova d.o.o,  po svemu sudeći , preuzima Autotransport Šibenik te se obvezuje podmiriti sve njegove obveze, potvrdio je novinarima Ivan Rude, stečajni upravitelj ATP-a Šibenik. „Čazmatrans je pokazao ozbiljne namjere te je stečajni plan napravljen u cijelosti na koncepciji da je novi strateški partner Čazmatrans. Još sitne izmjene ovog prijedloga još su moguće ali Čazmatrans će preuzeti Autotransport u cijelosti i podmiriti sve obveze Autotransporta“, kazao je Rude. Potpisivanje ugovora očekuje se u sljedećih 15 dana.

Na današnjem sudskom ročištu trebalo se raspravljati o donošenju odluke o novom stečajnom upravitelju za koga je trebao biti predložen Ante Poljak, predložen od strane Ministarstva pravosuđa, a u planu je bilo i čitanje izvješća o stečajnom postupku, međutim prije samog čitanja izvješća predstavnici Ministarstva financija, Porezna uprava, Područni ured Šibenik kao zakonski zastupnik stečajnog vjerovnika Republike Hrvatske, zatražili su odgodu ročišta, što je stečajni sudac Joško Livaković odobrio. Ročište je, kako naknadno doznajemo od stečajnog upravitelja i povjerenika sindikata, odgođeno jer su dogovoreni novi uvjeti stečajnog postupka prema kojima će tvrtku u stečaju ATP, preuzeti Čazmatrans.

 „Mi smo jučer kao Savez sindikata Hrvatske Šibensko-kninske županije i opunomoćenici  djela radnika u ATP-u Šibenik dali pismo potpore gospodinu Ivanu Rudi smatrajući da on odlično vodi stečajni postupak. Očuvana su sva radna mjesta, plaće se redovito isplaćuju i traži se kupac te tvrtke, a vjerojatno će to biti Čazmatrans i nema nikakvog razloga za njegovu smjenu. Nove okolnosti su takve da je Ministarstvo financija vjerojatno prihvatilo ove zahtjeve te kako neće smijeniti upravitelja koji zaista odlično vodi stečaj. Za dva tjedna raspolagati ćemo novim činjenicama te ćemo imati sigurnog kupca. Mislim da je ovo interes Grada Šibenika i ove regije jer će se ovaj stečaj konačno i kvalitetno dovršiti uz očuvanje optimalnog broja radnih mjesta tako da smo podržali ovaj zahtjev Ministarstva financija za odgodu ročišta sve kako bi se ubrzala kupnja tvrtke. Nadamo se da će ovom odlukom biti zadovoljni i radnici i država te ono što je najbitnije, očuvati će se radna mjesta“, objasnio je Vedran Uranija, povjerenik Sindikata RH.

Novim rješenjem zadovoljni su i radnici ATP-a„Nama je svaka situacija koja će riješiti ovaj  slučaj u najkraćem mogućem roku, dobrodošla“ , rekao je Davor Gulin, povjerenik grupe radnika ATP-a.

Iz kategorije: Vijesti