Datum objave: 17. Siječanj 2014

NP Krka na sajmu u Utrechtu privlači originalnim porukama na stablu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nacionalni Park Krka ima priliku svoju ponudu predstaviti na najposjećenijem sajmu kampinga i aktivnog odmora u Nizozemskoj 'Vakantiebeurs 2014 Utrecht'. Sajam u Utrechtu najposjećeniji je turistički sajam za široku publiku u Nizozemskoj na kojem se predstavlja gotovo 1.500 izlagača iz svih krajeva svijeta. Na sajmu ove godine sudjeluje Turistička zajednica Šibensko-kninske županije sa TZ grada Šibenika i TZ općine Tisno.

Djelatnici JU "NP Krka" imaju priliku posjetitelje sajma upoznati s bogatom ponudom Parka i njegovim prirodnim ljepotama. Posjetitelji turističkog sajma u Utrechtu koji su odlučili posjetiti NP Krka mogu napisati svoje kontakt podatke na listu (našeg drveta). Ti listovi će se moći pronaći na našem stablu u informativnom centru u Skradinu. Posjetitelji koji pronađu svoj list po dolasku (i predoče ga na recepciji) bit će nagrađeni slobodnim ulazom u Nacionalni park Krka.

Za hrvatski turizam i posebno segment kampinga taj je sajam jako važan jer su Nizozemci tradicionalno brojni gosti hrvatskih kampova, pa su tako osim HTZ-a na sajmu kao izlagači prisutne i brojne hotelske tvrtke u čijem su sastavu i kampovi.

Među njima su Jadranka kampovi, Hoteli Pag, Cresanka, Arenaturist, Valalta, Hadria–Straško, Istraturist Umag, Plava laguna Poreč, Imperial Rab i Solaris camping, a tamo su i predstavnici Kamping udruženje Hrvatske (KUH) te turističkih zajednica Krka i Šibensko-kninske županije.

Sajam u Utrechu je najposjećeniji turistički opći sajam u Nizozemskoj koji je u prethodne dvije godine osim velike posjećenosti zabilježio i veliki broj izlagača na njemu. Prošle godine sajam je posjetilo nešto više od 100.000 posjetitelja. Površina sajma je iznosila 29.000 četvornih metara  na kojima je 1.400 suizlagača iz različitih krajeva svijeta predstavljalo svoju kulturu, kuhinju, glazbu, zabavu, a osim opće ponude poseban naglasak je stavljen na nautiku i camping.

 

foto: facebook NP Krka

Iz kategorije: Vijesti