Datum objave: 16. Siječanj 2014

Izložba racing bolida studenata splitskog FESB-a u Dalmare centru

Diana Ferić
Diana Ferić

Cina Racing Kart-Dalmare i Auto klub Mihovil iz Šibenika ove subote 18.siječnja u Dalmare centru organiziraju prezentaciju racing bolida koji su izradili studenti iz Udruge primijenjenog strojarstva splitskog Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje Split (FESB) izrađenog za međunarodno natjecanje održano u Italiji.

Udruga primijenjenog strojarstva (UPS) nastala je 2011. godine od strane studenata FESB-a, u svrhu da studenti teoretsko znanje pretoče u praktično.Za realizaciju projekta izrade bolida potrebno je jako puno vještine i iskustva, a formula mora zadovoljavati stroge kriterije, koje ocjenjuju profesionalci iz industrije.

Studenti FESB-a su po prvi puta sudjelovali na prestižnom međunarodnom natjecanju studenata "Formula SAE Italy & Formula Electric Italy" održanom od 13. do 16. rujna 2013. na stazi "Riccardo Paletti" u mjestu Varano de' Melegari u Italiji. Studenti s tehničkih fakulteta iz cijeloga svijeta natjecali su se u inovativnosti, projektiranju, izradi, prezentaciji i radnim karakteristikama, vlastitog trkaćeg vozila, prema pravilniku Formula Student. Studenti Udruge Primijenjenog Strojarstva prošli su sve testove provedene od sudaca - vrhunskih inženjera iz vrha svjetske autoindustrije te automotorsporta i ostvarili odličan plasman u klasi 1C osvojivši 34. mjesto od 55. ekipa.

Bolid će biti izložen u ovu subotu u Dalmare shopping centru u Šibeniku  od 9 do 21 sat!

Iz kategorije: Vijesti