Datum objave: 16. Siječanj 2014

Koncert zagrebačkog rock benda Gretta večeras u Azimutu

Diana Ferić
Diana Ferić

Večeras u klubu Azimut gostuje zagrebački alter – rock bend Gretta .

Četveročlani bend osnovan je u proljeće 2004. godine i već nakon svojih prvih nastupa skreće pažnju na sebe. Nakon uspjeha na raznim demo festivalima Gretta 2007. potpisuje svoj prvi diskografski ugovor za Dancing Bear te izdaje album “Fanatik” 2008 g. na kojem su zapaženi singlovi “Gdje je ovdje ljubav” i “Kad te vidim”.

Tijekom 2008. i 2009. Gretta je izuzetno koncertno aktivna te svira širom regije. U tom periodu dolazi do promjene diskografske kuće, te bend prelazi u Aquarius Records za koji i izdaju svoj drugi album “Vidim što vidim”(2010) koji bandu daje jedan novi zvuk, te diže Grettu na višu razinu. Album dobiva izuzetno dobre kritike te je nominiran za Porin u kategoriji najbolji alter album, a bend svira na velikim pozornicama ispred renomiranih domaćih i svjetskih bandova (White lies, 2010 – tvornica).

Albumu “Kreteni” izlazi 2012.Tijekom snimanja izlazi najavni singl “Moderna” koji postiže odlične rezultate na radio i tv postajama. Album izlazi u koprodukciji Aquarius recordsa i Spone 1.10.2012. i vrlo brzo je prepoznat od medija i od kritike kao najzrelije i najbolje ostvarenje banda, a već slijedeći singl “Kaos”, koji kao spot ima kratki sf film Luke Hrgovića, nastavlja uspjehe te je izabran za najbolji domaći singl 2012. na kultnom radiju 101.

Koncert počinje u 22 sata, ulaz je slobodan.

Iz kategorije: Vijesti