Datum objave: 16. Siječanj 2014

Održan sastanak predstavnika dviju ražinskih četvrti i gradske vlasti

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici gradskih šibenskih gradskih četvrti Ražine i Ražine Donje sastali su se jučer s Željkom Burićem i njegovim zamjenica Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom , a kao glavna tema sastanka nametnulo se pitanje povezivanja gornjeg i donjeg dijela Ražina, kojih presijeca željeznička pruga na kojoj se nedavno dogodila tragedija u kojoj je  dvoje mladih ljudi u naletu vlaka izgubilo život.

Prvi put je to da su se, od konstituiranja gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika iz 2002.g., sastali zajedno predstavnici dviju ražinskih gradskih četvrti  s predstavnicima gradske vlasti.

„Problem povezivanje gornjeg i donjeg dijela Ražine nije od jučer; nažalost, kada se dogodi tragedija onda se i pokrenu neka pitanja. Povezivanje Ražina i rješavanje prijelaza preko željezničke pruge zadatak je kako ove gradske vlasti, tako i Županije, a naravno i Hrvatskih željeznica i resornog ministarstva. Svima ćemo se obratiti za pomoć, jer nećemo robovati pitanju tko je tu za što nadležan, važno je da se problem riješi.“, kazao je gradonačelnik. Također je naglasio kako će se aktualnim rušenjem hala elektrolize i čišćenjem prostora nekadašnjeg TLM-a osloboditi veliki prostor kojim će Ražine biti praktički izravno povezane s ostatkom grada.

Na sastanku je bilo riječi i o gradnji nove škole, te je Danijel Mileta pojasnio kako je Grad Šibenik pripremio kompletnu dokumentaciju za gradnju škole po modelu javno-privatnog partnerstva, koja će biti proslijeđena ministarstvu kada Grad Šibenik dobije partnere u projektu, a što je preduvjet za njegovu nominaciju.

Što se tiče dječjeg igrališta Nikica Penđer je kazao kako je Grad Šibenik iznašao parcelu u svom vlasništvu od 2100 m2 idealnu za igralište. Ono što predstoji jest izrada idejnog rješenja.

Predsjednici gradskih četvrti Darko Stojić i Ante Brajica zahvalili su gradonačelniku i zamjenicima na dolasku, te pozdravili ovakav vid komunikacije predstavnika gradske vlasti i mjesne samouprave.

Iz kategorije: Vijesti