Datum objave: 15. Siječanj 2014

Grad Šibenik dodjeljuje još 17 stipendija šibenskim studentima

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik će i ove godine dodijeliti stipendije redovitim studentima, uz postojeće 23 stipendije koje primaju studenti,  Grad će dodijeliti 17 novih u visini od 700 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju u sedam kategorija: 12 stipendija u 4 kategorije  bit će dodijeljeno studentima sveučilišnih preddiplomskih  studija i integriranih i stručnih studija, dok će 5 stipendija u 3 kategorije  biti dodijeljeno studentima diplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

“Drago mi je što smo i ove godine izdvojili sredstva za naše –šibenske- studente i to u ovim vremenima kada je svaka financijska pomoć dobrodošla. Nadamo se da će opravdati naše povjerenje, biti dobri studenti i sutra biti nositelji razvoja svog Šibenika. Nismo zaboravili niti naše Vukovarce, kojima ćemo pomoći u školovanju dvoje mladih ljudi.”, kazao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Pravo sudjelovanja na natječaju  imaju studenti   koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i stručnim specijalističkim diplomskim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska. Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Šibenika i udovoljavati ostalim uvjetima natječaja.

Natječaj je danas objavljen u "Šibenskom tjedniku" a sutra će biti objavljen u "Šibenskom listu" i na oglasnoj ploči  Grada Šibenika. Prijave na natječaj podnose se Komisiji za dodjelu stipendija Grada Šibenika, u roku od 15 dana od zadnje objave  natječaja. Rezultati natječaja bit će objavljeni 15 dana nakon isteka roka za prijavu na natječaj.

Pored 17 novih, Grad Šibenik ima ugovore za stipendiranje 21 šibenskog studenta, dok su 2 stipendije, posebnom odlukom gradonačelnika, dodijeljene vukovarskim studentima.

 

foto: arhiva

Iz kategorije: Vijesti