Datum objave: 14. Siječanj 2014

Šibeniku ostaju sva pravosudna tijela koja ima i sada

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik zadržava općinski, prekršajni sud i općinsko državno odvjetništvo i prema Prijedlogu reorganizacije pravosudnog sustava koji je danas u  Banskim dvorima predstavio mnistar pravosuđa RH pravosuđa Orsat Miljenić. Ključna novina je da se sa sadašnjih 208 pravosudnih tijela njihov  broj  smanjuje na 95, općinskih i prekršajnih sudova te općinskih državnih odvjetništava. "Sudski predmeti raspoređivat će se po mjesnoj nadležnosti, s time da će se viškovi predmeta prelijevati", izjavio je Miljenić.

Dva su osnovna cilja rekao je ministar, bolja usluga građanima i bolji rad sudaca koji primaju istu plaću, a njihova efikasnost bilježi mnoga odstupanja, prenosimo s portala Index.hr.

Za građane se ne mijenja ništa, a trebalo bi im donijeti kratkotrajnije postupke i racionalniji sustav i smanjenje postupaka zbog dugotrajnih suđenja, a za što je samo prošle godine, u vidu naknada, isplaćeno 27 milijuna kuna.

"To je jedna od dugoročnih reformi čiji je smisao efikasnije i brže postupanje jer pravda nakon 20 godina nije pravda", rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Velika reorganizacija pravosuđa podignut će efikasnost, radna opterećenost sudova bit će pravednija, a za građane se ne mijenja ništa osim što će dobiti bolju i bržu uslugu', najavio je ministar Orsat Miljenić na predstavljanju reorganizacije pravosuđa.
 

Iz kategorije: Vijesti