Datum objave: 14. Siječanj 2014

Otvoreno savjetovalište za palijativnu skrb u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je danas dobio Savjetovalište za palijativnu skrb koje je otvoreno  u prostoru Ustanove za zdravstvenu skrb „Kristofor“  u gradskoj četvrti Vidici, u zgradi na katu iznad ljekarne Plenča. Glavna uloga centra je savjetovanje i informiranje svih koji su povezani s pacijentima koji imaju neizlječivu bolest. U savjetovalištu će usluge pružati psiholozi, anesteziolozi, kirurzi, onkolozi, a moći će se dobiti i duhovna pomoć.

Podršku savjetovalištu dao je i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije koji je sa suradnicima prisustvovao svečanom otvaranju.

Ivo Blaće, predsjednik Ogranka Šibenik Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora kazao je da je primarni cilj educirati i davati savjete onima koji u svojim obiteljima imaju neizlječive pacijente kao i liječnicima opće prakse koji vode takve pacijente u smislu zakonske regulative.

Blaženka Topčić, dopredsjednica Ogranka Šibenik Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora ukazala  je na potrebu za palijativnom skrbi i mogućnosti razvoja u Šibensko-kninskoj županiji te je zahvalila je Ustanovi za zdravstvenu skrb „Kristofor“ koja je besplatno ustupila na korištenje svoj prostor na godinu dana.

Svečanom otvaranju Savjetovališta prisustvovao je i Izet Aganović, izvanredni profesor interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu, koja je govorila o strategiji razvoja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Savjetovalište je otvoreno svakog radnog dana od 7 do 15 sati, a u navedeno vrijeme može se nazvati i na broj telefona 022/342-004.

Iz kategorije: Vijesti