Datum objave: 14. Siječanj 2014

Vodički SDP optužio HDZ da već 24 godine ignorira prijedloge oporbe

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi gradske organizacije SDP-a Vodice na čelu s Josipom Zanzom, predsjednikom GO SDP-a i Marijom Alfirev, potpredsjednicom,  obrušili su se na aktualnu HDZ-ovu vlast u Vodicama koju optužuju da  već 24 godine, koliko su na vlasti, ignoriraju prijedloge oporbe. Ističu i da je proračun  Grada Vodica za 2014.  nerazvojan te da od 1989. godine nema novih investicija koje bi oživjele Vodice.

Prvi amandman oporbe u povijesti Vodica koji je prihvaćen je onaj za povećanje sredstava za  stipendije studentima s 200 tisuća na 300 tisuća kuna donesen za 2014.godinu.

„Koliko HDZ zanemaruje oporbu najbolje ilustrira izjava predsjednika gradskog odbora Vodica kako nema moralnu obvezu uključiti oporbu u rad vijeća“, rekla je Alfirev. „Mi smo nudili i predlagali razne amandmane trudeći se uključiti u rad vijeća ali mi nismo uključeni u niti jednom pogledu u rad vijeća kao ni u kapitalne projekte. HDZ nastavlja s istim bahatim modelom ponašanja već 24 godine. Jean od naših prijedloga bio je da vijeće ima dva potpredsjednika kako bi i stranka u oporbi koje je dobila najveći broj glasova birača imala svoj predstavnika,ali oni su na mjesto potpredsjednika stavili člana HSS-a, stoga nam je nejasno da li je HSS u oporbi ili na vlasti.“

 „HDZ-ov proračun služi samo za šminkanje grada, a sve značajne investicije kao hotel Punta te Olimpia i ACI marina Vodice dogodile su se prije Domovinskog rata. Prihodovna strana proračuna manje je za 7 milijuna kuna od onog za 2013., što znači da nema novih investicija. Nadalje, prihodi po glavi stanovnika znatno su manji od državnog prosjeka koji je 7000 kuna, dok su u Vodicama 5 255 kuna po stanovniku. Također nejasni je stavka poreza i prireza, planska dokumentacija nova Industrijske zone, koja se počela raditi isto kad i ona u Dugopolju stoji samo na papiru, a ništa se ne razvija. Za Čistu Malu nije izdvojeno ni kune kao ni za obnovu stare škole.

Zanze se osvrnuo i na tematsku sjednicu o turizmu koja je, kako kaže, najznačajnija za grad Vodice kao turističko odredište. „O toj sjednici se vodi premalo računa, nije dobro koncipirana jer nitko ne sudjeluje u odlukama osim HDZ-a, a nisu uključeni ni građani i baš zato ljeto i dalje ostaje jedino vrijeme kada se u našem gradu događa turizam. To je jedan jako loš odnos prema demokraciji.“ Zanze zaključuje kako jedino se jedino SDP zaista trudi sudjelovati na sjednicama gradskog vijeća s konstruktivnim prijedlozima dok su vladajući tu samo kako bi podigli ruku.

 

Iz kategorije: Vijesti