Datum objave: 10. Siječanj 2014

Žene Zajednice "Katarina Zrinska" posjetile žrtvu nasilja Juru Kulazu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Jure Kulaza, mladić koji prije nešto više od dvije godine bio brutalno pretučen ispred jednog šibenskog kluba kada je branio jednu djevojku od tada 17 – godišnjeg nasilnika vidno se oporavio, kazala nam je Anita Aužina, predsjednica Zajednice žena HDZ –a Katarina Zrinska Šibensko – kninske županije koja je s još dvije članice, Nedom Klarić i Brankom Vrančić, danas posjetila Juru povodom njegovog sutrašnjeg rođendana. Željele su i na taj način pokazati suosjećanje s Jurom, kao žrtvom nasilja i njegovim roditeljima koji u protekle dvije godine dali sve od sebe za njegovo liječenje i oporavak  što sigurno osjećaju i mnogi drugi ljudi koje je dirnula Jurina sudbina.

„Zaista smo se ugodno iznenadile Jurinim oporavkom u odnosu na prošlu godinu. Lani je imao jedva 40 kilograma i koji nije se mogao kretati, a danas ima više od 60 kilograma, kreće se sam i što je najvažnije, vedar je i nasmijan. Još ima problema s govorom, ali i to će valjda doći na svoje “, kaže Anita Aužina. Članice Zajednice Katarina Zrinska poklonile su Juri sportsku trenirku, tenisice i još neku sportsku opremu zaželjevši mu da se uskoro potpuno oporavi. Tim povodom možemo i mi kazatii "Sretan rođendan i brz oporavak Jure!"

Još prije godinu dana Jure nije mogao govoriti, desna ruka mu je ukočena, pokreti su mu usporeni, a nije bio niti pri potpunoj svijesti. Nije mogao samostalno jesti i piti i hranio se na sondu. Njegovo današnje stanje ulijeva nadu da će taj hrabri mladić uspjeti vratiti u normalan život. Protekle dvije mnogi su  Šibenčani prikupljali pomoć kako bi njegovim roditeljima olakšali skrb o njemu, ali i kako bi kazali„Stop nasilju“. Napadač na Juru Kulazu, koji je i prije toga bio poznaat policiji kao nasilnik, osuđen je 2012. godine na pet godina zatvora.

Iz kategorije: Vijesti