Datum objave: 10. Siječanj 2014

Antunović: "Kninska gradska vlast dovela je grad na rub financijske propasti"

Diana Ferić
Diana Ferić

„Sadašnja gradska vlast Knina na čelu s gradonačelnicom Josipom Rimac dovela je grad Knin na rub financijskog kolapsa, a dug u gradskoj blagajni od kada je na vlasti Josipa Rimac povećao se s 2,5 milijuna kuna na 16,5 milijuna“, kazao je to na današnjoj konferenciji za novinare Mirko Antunović, potpredsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije, predsjednik GO SDP-a Knin i prozvao ih još za niz krivih poteza koji ističe, idu na štetu grada Knina.

„Na zadnjoj sjednici Grada Knina usvojen je proračun koji je netransparentan, neefikasan i nerazvojan, a porast sume plaća koje se isplaćuju iz proračuna je sa 10,2 na 10, 7 milijuna kuna“, nastavio je Antunović s optužbama protiv aktualne gradske vlasti. Optužio ih je i za „friziranje“ proračuna koji se kako kaže, uvijek pumpa nepostojećim prihodima.“ Najbolji primjer za to je navodna prodaja objekta Preparandije za koji i je u ovogodišnjem  proračunu  na prihodovnoj strani stavka od 15 milijuna kuna. Međutim to zemljište prodaje se godinama ali činjenica je da nitko za njega nije zainteresiran.  Pitam se ponaša li se vlast isto tako i s privatnim novcem“.

Antunović je istaknuo i kako svaki sudski proces u koji je Grad Knin uključen, bez obzira bio on tužitelj ili tuženi, bude izgubljen. „Najbolji primjer za to je zemljište koje je Grad Knin kupio dva puta, da bi ga na kraju vratio firmi D.I.V., u čijem je vlasništvu inicijalno i bilo. Tu je još jedan apsurdan primjer tužbe neovisnog kninskog novinskog portala. To su samo neke od loših poteza u nizu koje Grad Knin dovode do propasti“, zaključio je Antunović.

Iz kategorije: Vijesti