Datum objave: 09. Siječanj 2014

DOGAĐA SE I TO: Šibenik nije žrtva racionalizacije!

Diana Ferić
Diana Ferić

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA ukida 11 dopisništava u Hrvatskoj, doznaje Index, ali dopisništvo u Šibensko – kninskoj županiji  nije među njima. To je jedan od rijetkih primjera da u raznoraznim racionalizacijama  na razini države ne stradava Šibenik pa je zapravo za Šibenčane optimistična  vijest. Sjetimo se da je u svim prijašnjim racionalizacijama državnih i javnih službi Šibenik, u pravilu, ostajao "kratkih rukava".

Niz dopisništava u Hrvatskoj dobilo je danas Nacrt ugovora od HRT-a u kojem stoji da se ukidaju radna mjesta za novinare i tehničare kao i da se ukidaju dopisništva. Odluke stupaju na snagu od 1. srpnja do 1. kolovoza 2014. godine, no dopisništvo u Šibensko – kninskoj županiji nije među njima.

Kako doznajemo ukidaju se dopisništva Karlovac, Koprivnica, Krapina, Nova Gradiška, Sisak, Virovitica, Metković, Gospić, Požega, Slavonski Brod, Županja. Podsjetimo kako je već ranije zatraženo je i ukidanje dopisništava u Mostaru i Sarajevu, a tada je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman ukratko objasnio da je to "samo dio Programa restrukturiranja HRT-a od kojeg se ne može odustajati", piše Index.hr.
 

Iz kategorije: Vijesti