Datum objave: 09. Siječanj 2014

Šibenik dobio novac o EU za građanski odgoj mladih

Diana Ferić
Diana Ferić

"Ti si građanin“ naziv je projekta za koji je Gradu Šibenik u partnerstvu s Vrgorcem te talijanskim gradovima Piacenzom i Genovom dobio od Evropske unije 65 000 eura iz sredstava namijenjenih programu „Mladi na djelu“. Projekt će se početi provoditi od 1. veljače, a trajat će 13 mjeseci.

Cilj projekta, koji ima tri faze, je ojačati svijest mladih o njihovu europskom građanstvu te potaknuti sudjelovanje mladih u demokratskom životu kako bi njihovi interesi i zahtjevi bili prepoznati od strane donositelja odluka u političkom životu.

Pripremna faza obuhvatit će izbor korisnika projekta, odnosno škola i šestero mladih s područja grada Šibenika. Za njih će biti organizirane trening aktivnosti koje će sudionicima omogućiti upoznavanje s načinom funkcioniranja lokalnih, nacionalnih i europskih institucija. Ova faza obuhvaća i izbor metodologije i radnog materijala za četiri transnacionalna događaja te izbor komunikacijske strategije.

Faza provedbe obuhvaća organizaciju četiri lokalna laboratorija s ciljem prikupljanja prijedloga o kojima će se raspravljati na transnacionalnim susretima, organizaciju drugog takvog susreta u Šibeniku i osiguranje sudjelovanja šibenskih učenika na susretima u gradovima partnerima.

U završnoj fazi, fazi vrednovanja razradit će se alati vrednovanja projekta, a bit će organizirana i posebna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta i novostečena iskustva mladih, priopćili su iz Ureda gradonačelnika rada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti