Datum objave: 07. Siječanj 2014

Tragedija u Ražinama:Vijest o smrti maloljetne kćeri obitelj Gogić zatekla u Bosni

Diana Ferić
Diana Ferić

Maloljetna Nikolina Gogić iz Ražina i njezin dečko, 20 – godišnji mladić iz Konavla Gabrijel Marin koji su protekle noći poginuli u naletu vlaka, ispod nadvožnjaka u Ražinama, vraćali su se iz Cinestara, kako su nam posvjedočili susjedi, a jedna djevojka ju je vidjela te večeri u kinu. Roditelje je vijest o njezinoj pogibiji zatekla u Tesliću u Bosni, odakle potječe otac pokojne Nine, a ona je u Šibeniku ostala s očevom sestrom. Obitelj Gogić rano jutros vratila se doma, ali su odbili pričati s novinarima što ne čudi s obzirom na težinu tragedije koja im se dogodila. Uz Ninu imaju još jednu djevojčicu koja pohađa drugi ili treći razred osnovne škole. Susjedi za Ninu kažu da je bila jako dobra i mirna djevojka. Pohađala je smjer za fizioterapeute u Medicinskoj školi u Šibeniku. Nisu znali da ima dečka.

O poginulom Konavljaninu nismo uspjeli doznati gotovo ništa. Neki kažu da je u Šibeniku studirao, a neki da je radio kao konobar. Budući da stanuje u Šibeniku pretpostavlja se da je Ninu pratio kući.
Mještani Ražina, ali i zaposleni na željezničkom kolodvoru u Ražinama kažu da je bilo pitanje dana kada će se na pruzi između Dalmarea i ražina dogoditi nesreća jer da su pješaci koji se kreću uz taj dio pruge vrlo česti. „ Vlakovi su danas gotovo bešumni i ne čujete ih dok vam se približavaju, na tom dijelu je i jedna blaga okuka tako da se pješake teško primijetiti. Skoro svakodnevno vlakovođe sirenama na tom dijelu pruge upozoravaju neoprezne pješake“, ispričao nam je jedna od zaposlenika na tom kolodvoru. Put uz željezničku prugu je najkraći put pješice do Ražina pa ga, najvećim dijelom, mladi često koriste.

Neslužbeno smo doznali da je vlakovođa vlaka koji je usmrtio dvoje mladih bio isti koji je nedavno naletio na stado krava u Žitniću.

Iz kategorije: Vijesti