Datum objave: 07. Siječanj 2014

Dolački ugostitelji organiziraju foto natječaj "Nova u Docu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugostitelji iz Doca, povezani pod motom „Dolac – budi u điru“, organiziraju foto natječaj na temu „Nova u Docu“ na kojem mogu sudjelovati svi koji su posjetili Novu u Docu i to ovjekovječili svojim fotoaparatom. Najbolje fotografije krasit će interijere devet lokala smještenih uzduž Doca, a sav prikupljeni novac od prodaje fotografija, namijenjen je početku preuređenja Doca – uređenju pročelja kuća, hortikulture, kupnji vizualno prepoznatljivih pitara za cvijeće i slično. 

Natječaj se otvara danas, 7. siječnja i traje do ponoći 21. siječnja 2014. godine. Na natječaj se mogu javiti svi zainteresirani, i profesionalni i amaterski fotografi. Svoje uratke fotografi trebaju poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svaki od autora može poslati neograničen broj fotografija. Fotografija mora biti veličine najmanje 2000 piksela po dužoj stranici. Na natječaju će, zasad je potvrđeno, sudjelovati i uspješna šibenska fotografkinja Sanja Lydia Kulušić te njen ništa manje cijenjen kolega, Zagrepčanin Nino Šolić. Fotografije ne moraju nužno prikazivati doček Nove, već bilo koji motiv nastao tijekom sedmodnevnog programa 'Nova u Docu'.

Foto natječaj te izložba fotografija koje prikazuju Dolac u najboljem mogućem svjetlu, tek je prvi u nizu projekata kojim dolački ugostitelji, ali i ostali poslovni subjekti, žele zajednički  unaprijediti kvalitetu ponude u Docu te proširiti istu dajući upravo kreativnim sugrađanima prostor za izražavanje. Izložene fotografije, osim toga, podsjetit će goste, a nekima možda i po prvi put prikazati, kako Dolac može i treba što češće izgledati – pun pozitivnog duha, kreativnosti, ispunjen raznim događanjima i brojnim posjetiteljima.

Najbolje među pristiglim fotografijama odabrat će vlasnici ugostiteljskih objekata u Docu u kojima će fotografije biti izložene – Faust, Skipper, Domino, Point bar, Down town, S Naomi, Domald, Anima Mare i Azimut. Otvorenje raspršene izložbe fotografija održat će se u ponedjeljak, 3. veljače. Po završetku izložbe, održat će se aukcija fotografija autora koji žele sudjelovati u sljedećoj fazi projekta.

Iz kategorije: Vijesti