Datum objave: 02. Siječanj 2014

Župan Pauk u Kninu posjetio Vitu-prvu bebu u županiji rođenu 2014.

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva beba u novoj Godini na području Šibensko-kninske županije rođena je 35 minuta iza ponoći u kninskoj bolnici „Hrvatski ponos“. Ivana Budanko rodila je zdravu djevojčicu, kojoj je nadjenula znakovito ime – Vita.

Malu Vitu i njezinu majku Ivanu Budanko iz Oklaja posjetili su danas Goran Pauk,  šibensko-kninski župan i Nikola Blažević, kninski dogradonačelnik uručivši rodilji po tisuću kuna i prigodne poklone.

Vita je drugo dijete u obitelji Budanko. Porod je prošao u najboljem redu, djevojčica i njena majka osjećaju se dobro.  Vita je teška 3020 grama i duga 49 cm  i drugo je dijete u obitelji Budanko.

Župan je uz čestitku i buket cvijeća majci, bebi darovao novčani iznos od tisuću kuna uplaćen na štednu knjižicu kod Jadranske banke Šibenik. Zamjenik gradonačelnice Knina Nikola Blažević darovao je bebu s novčanim iznosom također od tisuću kuna i prigodnim poklon paketom higijenskih potrepština za bebu.

U kninskom rodilištu, prvog dana u Novoj godini rođeno je i drugo dijete, također curica. Prema riječima dr. Mire Hemerich u kninskom rodilištu u prošloj godini rodilo se 225 djece.

Iz kategorije: Vijesti