Datum objave: 01. Siječanj 2014

FOTO:Palo prvo ovogodišnje kupanje na Banju

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrabrih petnaestak Šibenčana i jedna Splićanka okupali su se danas u podne na gradskoj plaži Banj na temperaturi mora od 15 stupnjeva Celzijevih prema podacima Meteo Šibenik odnosno 10 stupnjeva su pokazivali neki termometri na mjestu događaja , promatralo ih je više od stotinu građana koji su uživali u pogledu i zimskom suncu. To su događanje uljepšali mali jedriličari JK Val koji su jedrili uz obalu, a sve je počelo zvucima Šibenske narodne glazbe. U svakom slučaju, ugodno događanje prvog dana nove godine. Nakon kupanja svoj su podvig plivači zalili šampanjcem.
Među plivačima je najviše bilo onih starijih od 50 godina koji se kupaju u moru tijekom cijele godine. Kao i lani, tu su bili Ivica Lokas i Ercegović Đugum ,a ove godine i jedna dama koja je stigla iz Splita – Jelena Bura. „ja se inače i u Splitu kupam prvog dana nove godine i to na Firulama.No kako sam novu godinu dočekala u Šibeniku nisam ni slučajno htjela propustiti ovo događanje. Nisam sa sobom imala kupaći kostima, ali sam se snašla.“, kazal je novinarima.
Prvo ovogodišnje kupanje na Banju koje očito postaje pravo društveno događanje organizirali su JK Val i Turistička zajednica garad Šibenika koja je nazočne počastila fritulama i crnim vinom.

Iz kategorije: Vijesti