Datum objave: 30. Prosinac 2013

Šibenske vaterpolistice uspješne i u vaterpolu i u glazbi

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski ženski vaterpolski klub Viktoria sigurno je najglazbeniji među šibenskim klubovima, kako je pokazalo njihovo druženje koje je na kraju ove uspješne godine organizirala njihova predsjednica Zorana Ivić u svom objektu Dječji vrtić "Žižula".                                                                                                                    

U tom klubu treniraju dvije osmoškolke Lana Plančić i Jelena Žaja koje su istodobno i uspješne violinistice pa su svečanost uveličale svojom glazbom koju su pjesmom popratile sve članice tog kluba. Vaterpolistice  su svom treneru Mariju Ćaleti poklonile plišanog medu  koji je do kraja večeri dobio i vaterpolsku kapicu tog  kluba. Lana i Jelena su uspješne vaterpolstice i glazbenice. Osvojile su drugu nagradu u duelima za polaznike glazbenih škola Hrvatske.

Za zabavu na blagdanskom  domjenku pobrinuo se i "Salsaton" klub koji ih je podučio kako se pleše salsa.

Vaterpolski ženski klub "Viktoria" okuplja 25 djevojaka od deset godina nadalje. Najmlađa igračica je Ana Goreta, a najstarija  Antonija Živković, nekadašnja reprezentativka Hrvatske koja je, iako je majka dvoje djece i profesorica kineziologije opet ušla u bazen i predvodi entuzijastičku ekipu Šibenčanki.

„Djevojke se zaista trude. Treba tu još puno raditi da bi rezultati bili bolji, ali me njihov entuzijazam nadahnjuje,“ ističe Antonija Živković. Kapetanica ekipe je  Matea Skelin.

„Ove godine smo ušli u Final Four i to je veliki uspjeh. Djevojke s stvarno trude i drago mij je što smo napravili taj korak naprijed. Zahvaljujući našoj novoj predsjednici Zorani Ivić dobili smo novi vjetar u leđa i osjeća se da joj je jako stalo do kluba. Ove godine smo, zahvaljujući sponzorima uspjeli nabaviti kupaće kostime i trenirke sa znakom Šibenika," kazao nam je trener Mario Ćaleta koji ne propušta napomenuti da im se ove godine volonterski pridružio i legenda šibenskog vaterpola Jerković poznat pod nadimkom Doktor.

Predsjednica kluba Zorana Ivić ističe kako je sretna zbog entuzijazma, spontanosti i vedrine koju mlade vaterpolistice unose u klub što su sve karakteristike koje bi sportaši danas morali imati. Ona ih prati i bodri na svim većim natjecanjima što im, kako su nam kazale članice tog kluba, daje dodatni poticaj da se izbore za što bolji plasman. „Mi u svojim vrtićima puno pažnje poklanjamo sportskom odgoju djece tako da mi je ovo samo nastavak te misije,“ ističe Zorana Ivić.

Vaterpolski klub Viktorija jedan od pet takvih klubova u Hrvatskoj, a djeluje od 2004. godine.

 

                                                                                 

Iz kategorije: Vijesti