Datum objave: 30. Prosinac 2013

Zgrada šibenske Gradske knjižnice dobila energetski certifikat

Diana Ferić
Diana Ferić

Zgrada Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ dobila je energetski certifikat kojim je nakon provedenog energetskog pregleda svrstana u energetski razred B.

Grad Šibenik je u veljači 2013. godine prijavio na Natječaj za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zgradu Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“, a troškovi ulaganja u provedbu energetskog pregleda sa ciljem javnog izlaganja energetskog certifikata iznosili su 15 741 kuna. Fond je osigurao financijsku pomoć u visini od posto , a preostalih 60 posto osigurao je Grad Šibenik.

Isto tako, Grad Šibenik je na Natječaj Fonda u rujnu 2013. godine prijavio energetsko certificiranje još 19. objekata te je u proračunu za iduću godinu osigurano 300 tisuća kuna. Energetski pregled i izdavanje certifikata čekaju sve zgrade u vlasništvu Grada Šibenika, a energetski certifikat prva je dobila zgrada gradske uprave – Krešimirov dom.           

Inače, energetski certifikat moraju imati sve zgrade javne namjene koje imaju ukupnu korisnu površinu veću od 500 metara kvadratnih, a od 9. srpnja 2015. veću od 250 metara kvadratnih.

Iz kategorije: Vijesti