Datum objave: 28. Prosinac 2013

FOTO: U prepunom INSIDE-u oživjela sjećanja na slavnu diskoteku „Bambi“

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi Šibenčani odazvali su se pozivu na večer u klubu INSIDE posvećenu sjećanju na kultnu šibensku diskoteku „Bambi“ i dane kada je Šibenik bio centar, a sve oko njega provincija.                                                                

                                                                                                                                                                                  Središnja tema sadržaja 20. broja časopisa „Šibenik tim“ upravo je kultna šibenske diskoteka „Bambi“ koja je postojala od 1983. do 1987. godine. Zahvaljujući pronalasku većeg broja autentičnih fotografija iz zlatnog doba „Bambija“ koje je snimila Giacinta Mattiazzi bilo je moguće zorno rekonstruirati kako se zabavljala šibenska mladost prije 30 godina. Šibenik je tada, upravo zahvaljujući „Bambiju“ bio centar Dalmacije pa i Hrvatske jer su njegovi vlasnici i osnivači braća Nikica i Branko Kokić, u njega ugradili mnoge novosti i sjajne ideje pa nigdje nije postojalo ništa slično toj izvrsnoj kombinaciji restorana i diskoteke. Opširan i bogato ilustrirani tekst o toj diskoteci časopis „Šibenik tim“ donosi u svom novom broju, a Redakcija je tim povodom organizirala posebnu večer posvećenu „Bambiju“ s ciljem da okupi što je moguće više Šibenčana koji su u taj do danas nenadmašeni klub dolazili i tamo se zabavljali. Zbog toga se sinoć u INSIDE-u puštala isključivo glazba koja je svirala u „Bambiju“, a na nju se uglavnom tek cupkalo, jer mjesta za ples zbog velike gužve nije bilo. Nostalgična, emocijama ispunjena večer posvećena „Bambiju“ privukla je bojne osobe iz šibenskoj javnog, kulturnog, sportskog i političkog života, ali i mnoge druge koji su bili stalni gosti „Bambija“. Glazbu je izabrala Ivona Tišma, koja je u BAMBIJU bila DJ, jedna od rijetkih, ako ne i jedina žena DJ u tadašnjoj Jugoslaviji. Najveću pozornost izazvale su fotografije snimljene u „Bambiju“ 1984. i 1985. godine, koje su se stalno izmjenjivale na TV ekranu pa su posjetitelji INSIDE-a mogli s veseljem prepoznavati sebe i svoje prijatelje te obnoviti uspomene na te lijepe i uzbudljive dane.                                                                                                                                         

Restoran – diskoteku „Bambi“  u Dubravi pokraj Šibenika otvorili su braća Nikica i Branko Kokić. Bio je to tada po izgledu, unutarnjem uređenju i općenito koncepciji programa jedinstveni objekt tog tipa u Dalmaciji, a i šire pa su njegovi stalni gosti bili Zadrani, Splićani, Zagrepčani ... „Kada pomislim na „Bambija“ zaspe me lavina davnih uspomena iz mladosti. Svatko tko je držao do sebe u Šibeniku išao je u Bambi.“, prisjeća se Ljilja Stamenković, bivša manekenka koja je u „Bambiju“ nosila modne revije koje je organizirao Robert Jakovljević. On danas ističe kako je „Bambi“ bio društveni i kulturni fenomen koji je ostavio dubok trag u javnom životu Šibenika te da je to bio, ističe on, možda i najurbaniji trenutak u novijoj povijesti Šibenika. Slične uspomene sinoć su se redale, a bila je to prilika i za dirljive susrete nakon mnogih godina. Primjerice, susret triju tadašnjih šibenskih manekenki Ljilje Stamenković, Vojne Radin Mačukat i Dolores Jurić koja danas živi u Švicarskoj.
Više o „Bambiju“ pročitajte u novom broju časopisa „Šibenik tim“ koji je od danas u prodaji na kioscima „Tiska“ i u prodavaonicama domaćeg trgovačkog lanca „Djelo“.

Iz kategorije: Vijesti