Datum objave: 20. Prosinac 2013

Uspješna godina za udrugu "Izvor ljubavi"

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Izvor ljubavi koja okuplja djecu s teškoćama u učenju i njihove roditelje ostvarila je sve što je planirala u ovoj godini, kazala je predsjednica Majda Ivanda na božićno – novogodišnjem domjenku koji su organizirali za svoje članove i suradnike. U ime Grada Šibenika nazočan je bio zamjenik gradonačelnika Nikica Pendžer, a u ime pročelnica za prosvjetu i kulturu Diana Ercegović. Na domjenku je bio i Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika koja je ove godine toj udruzi donirala sredstva od Ribarske noći.

„Osnovni cilj nam je bio podići kvalitetu rada udruge i pomoći djeci da što bezbolnije prebrode svoje teškoće. Potrebe za to u Županiji su velike o čemu dovoljno svjedoči podatak da nam se ove godine pridružilo još desetero djece i njihovi roditelji. U udruzi sad imamo i stalnu stručnu pomoć , profesorica logoped radi s djecom 4 sata tjedna, a profesor fonetike dva sata tjedno. S djecom radi i 13 profesora i nastavnika volontera i pedagoga“, kazal je Majda Ivanda dodavši kako je  nedostatna stučna pomoć koju djeca s teškoćama u učenju mogu dobiti i u Šibeniku i u cijeloj županiji pa je uloga Udruge tim značajnija. Mr. Sc. Đina Lugović, stalna suradnica Udruge pročitala je dirljivo pismo jedne djevojčice o tomu što joj znači Udruga i pomoć koju u njoj dobiva.

Za dobro raspoloženje na domjenku pobrinula se klapa Oršulice. Bilo je to opušteno i ugodno druženje na kraju uspješne godine za tu udrugu.

Iz kategorije: Vijesti