Datum objave: 20. Prosinac 2013

Gradonačelnik primio Antonia Barišića

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić primio je danas u svom uredu novinara Antonia Barišića koji je za svoju knjigu „Srest ćemo s opet“ dobio književnu nagradu Kiklop u kategoriji debitantske knjige.„Antonio u svojim medijskim nastupima uvijek ističe kako ovo nije samo njegova, nego nagrada i gradu Šibeniku, na čemu smo mu zahvalni,“ kazao je gradonačelnik uručivši laureatu prigodne darove - travaricu sa šibenskom katedralom kao simbolom grada i najnoviji DVD o liku i djelu Dražena Petrovića, budući da je Antonijo karijeru započeo kao sportski novinar.

Antoni Barišić zahvalio je gradonačelniku potpisanim primjerkom svoje knjige kazavši kako je Šibenik njegova nepresušna inspiracija koja ga tjera da bude bolji i jači. „Šibenik je iznad svega i radnja mog sljedećeg romana bit će smještena u našem gradu koji je nepresušan izvor inspiracije,“ kazao je.

Barišićev roman „Srest ćemo se opet“ odnio je nagradu u kategoriji „Debitantska knjiga godine“, a progovara o onima za koje se obično kaže da su najveće žrtve rata: rođenima dovoljno rano da budu spremni za uniformu i dovoljno kasno da razumiju zašto se oko njih ruše ljudi, kuće i države. Priča je to o prijateljstvu Srbina i Hrvata u ratnom Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti