Datum objave: 20. Prosinac 2013

ŠIBENIK DANAS: predstavljanje knjige i slike u knjižnici, adventski musical u katedrali

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas će u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u 12 sati na zidu velike dvorane na prvome katu Knjižnice, koji djelatnici Knjižnice zovu Galerija Zid, bit postavljena slika Proteus variations (crtež olovkom) likovnog umjetnika Tomislava Čeranića. O slici i autoru govorit će Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za likovnu kulturu djece i mladih Knjižnice. Inače, svake godine Knjižnica na taj način obilježi datum na koji je 2005. godine svečano otvoren njezin novi prostor u zgradi na Poljani. Čeranićeva je slika tako deveta u nizu slika koje su po godinu dana krasile taj zid.

Navečer u 19 sati  bit će predstavljena pjesnička zbirka Quinta Pitanga Maje Klarić, šibenske putnice i pjesnikinjeKnjigu je objavio V.B.Z. S autoricom će razgovarati Dora Bumber i Franka Mikuličin, učenice Gimnazije Antuna Vrančića.

Ovogodišnja premijerna izvedba adventskog musicala za djecu Zvijezda, izvest će se u katedrali sv. Jakova večeras u 19.00 sati. Musical Zvijezda, autorskog para D. Mikulandra, J. Mikulandra praizveden je 2008. godine u katedrali sv. Jakova, a kao i tada, i ove godine  premijerno ga izvode djeca iz dječjeg katedralnog zbora sv. Jakova.

Iz kategorije: Vijesti