Datum objave: 19. Prosinac 2013

Sedam božićnih razglednica za inozemne prijatelje Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedam božićnih razglednica veličine 1m x 2m koje će izraditi šibenski mališani u vrtićima i školama poslati će se u gradove prijatelje grada Šibenika- Voiron (Francuska), Herford (Njemačka), Humenne (Slovačka), Bassano del Grappa, Civitanova Marde, Veszprem i San Benedetto del Tronto (Italija). Akcije je pokrenuta u sklopu manifestacije „Nova u Docu“.

Razglednice promoviraju grad Šibenik i njegove ljepote, te njeguju i blagdanski duh, a poslat će se u inozemstvo kao svojevrsna pozivnica svim gradovima prijateljima grada Šibenika, da iduće godine posjete Šibenik i upoznaju njegove običaje i tradiciju.

Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika i Mirjana Žurić, pročelnica Gradskog ureda za društvene djelatnosti kao i  cijeli organizacijski tim „Nove u Docu“, danas u 10 sati posjetili su OŠ Faust Vrančić s jednom od razglednica i pozvali učenike da upišu svoje poruke i pozive. Ravnatelj OŠ Faust Vrančić, Tomislav Crnogača, dočekao je cjelokupni tim i šibensku božićnu razglednicu, pohvalio ideju, te pozvao cijeli 3a razred da upišu  svoje poruke i čestitaju Božić i Novu godinu inozemnim prijateljima grada.

Lea iz 3a razreda OŠ Faust Vrančič napisala je danas svoju poruku: „Sretan Božić i Nova godina! Dragi prijatelji posjetite ovaj naš prelijepi grad Šibenik.“

Osim učenika OŠ Faust Vrančić, i djeca u vrtiću Varoš, uključila su se u akciju crtanjem božićnih i šibenskih motiva.

Jedna razglednica će od danas biti u Dalamare centru u sklopu Zimograda, dok će od subote (21. prosinca) preostalih šest razglednica biti u „điru“ u staroj šibenskoj jezgri, kada će svi zainteresirani građani imati priliku upisati svoje božićne čestitke i poruke.

Svih sedam gradova prijatelja grada Šibenika upoznato je s ovom akcijom i s veseljem iščekuju svoju razglednicu iz Šibenika.

foto: šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti