Datum objave: 18. Prosinac 2013

Fortica izgubila Stari pazar, Rude ne odustaje od šibenske konobe

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik raskida Ugovor o davanju u zakupu poslovnih prostora u povijesnoj jezgri s udrugom Fortica koju vodi Ivan Rude jer nisu ispoštovali odredbe po kojima su te prostore trebali staviti u funkciju prezentacije šibenske težačke tradicije. Ivan Rude, kako nam je danas kazao, priznaje da Ugovor nisu ispoštovali i shvaća reakciju gradske vlasti: „ Jednostavno nas je vrijeme pregazilo i nismo uspjeli napraviti ono što smo planirali u zadanom roku. Ugovor je potpisan na godinu dana i činjenica je da smo ga prekoračili pet šest mjeseci. Ja sam i kada sam potpisivao taj ugovor bio svjestan toga da nam je rok kratak, ali je tadašnja vlast na njemu inzistirala. No sve ide sporije i nego što sam ja očekivao. „kaže Rude.

Rude međutim ne odustaje od osnovnog projekta – otvaranja tradicijske šibenske konobe na Staroj loži i nada se da će u idućem natječaju dobiti poslovni prostor koji je počeo uređivati za tu namjenu.
Osim tog prostora na Starom pazaru Fortica je dobila i javnu površinu na trgu na kojoj su pokušali organizirati sajmene dane, kao nekada, ali se to pretvorilo u povremeni buvljak . Na očekivani odaziv nije naišao niti njihov plan da tu bude mala zelena tržnica i sve je ostalo na jednom štandu.
U zakup su dobili i prostor u bivšoj trgovini Kluz, koju je Forica dala u podzakup Udruzi Škart koja okuplja šibenske kreativce koji su u njemu otvorili zanimljiv darovni dućan , ali nisu opstali.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3