Datum objave: 18. Prosinac 2013

Novopečeni prvostupnici menadžmenta optimistično gledaju u budućnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentima  menadžmenta šibenskog Veleučiliša na današnjoj svečanoj promociji uručene su diplome, čime je Šibenik dobio 71 novog prvostupnika ekonomije. Studente su na promociji riječima ohrabrenja pozdravili Anita Grubišić, vršiteljica dužnosti dekana, Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika i Tomislav Vrdoljak, Šibensko-kninski dožupan.

„Ovo je izuzetno radostan trenutak i dokaz rada i uspjeha studenata, koji naravno ne bi bio moguć bez potpore roditelja i profesora. Ovamo ste došli kao djeca, a odlazite kao zreli ljudi. Vaša budućnost ovisi o tome kako ćete primijeniti znanje koje ste ovdje izučavali. Nemojte zapostavljati veze koje ste stvorili tijekom obrazovanja i svakom prilikom promičite Veleučilište. Bitno je da u životu nađete ravnotežu između osobnih ambicija i privatnog života“, poručila je Grubišić prvostupnicima.

Tomislav Vrdoljak je istaknuo kako su iza studenata godine truda, a ispred nove šanse. Naglasio je kako je obrazovanje i usavršavanje temelj svakog društva i pozvao studente da svoje kompetencije stave u službu dobra.

Danijel Mileta rekao je kako studente često pita zašto su upisali baš ovaj faks. „Dio njih samo slegne ramenima, dio njih kaže da su ih na to natjerali roditelji a dio njih jer nije zna što bi drugo. Svi su odgovori u redu, bitno je da su izabrali daljnje obrazovanje jer ono pruža bolji život. Ipak, diploma ne znači ništa ako niste čovjek, a zadatak visokog obrazovanja je i da studente učini ljudima“.

Novopečene prvostupnike smo i sami upitali što im diploma znači i jesu li optimistični glede svoje budućnosti.  Prilično optimističan je Kristijan Batančić: „Nadamo se da će nam ova diploma pomoći u pronalaženju posla i to što prije. Ovaj faks sam odabrao jer mislim da ima vrlo kvalitetne profesore i programe koji nas mogu osposobiti za budućnost. Vrlo sam optimističan glede svoje budućnosti, bez obzira na sadašnju situaciju“.

Snježana Kovač odlučila je nastaviti svoje obrazovanje na veleučilištu u Šibeniku, nadajući se kako će jednog dana naći posao u struci:  „Polje menadžmenta me najviše zanimalo pa sam zato upisala ovaj faks. Nadam se da ću se u budućnosti ostvariti u tom zanimanju, a da bi povećala šanse nastavljam školovanje na šibenskom Veleučilištu gdje ću upisati i specijalistički studij menadžmenta.  Najvažnije mi je da nakon školovanja nađem posao u struci.“

Mišljenje s kolegama ne dijeli Vinko Tomaš: „Već sam radio u struci u turističkoj agenciji prije dvije godine ali takvog posla ima samo sezonski tako da nemam previše nade naći stalan posao u struci., a za dva dana polažem ispite da bi išao na brod, nažalost takva je situacija, pa ćemo vidjeti što će biti dalje. Ne znam baš da će mi diploma pomoći na brodu, ali tko zna, ako završim na nekom kruzeru možda i posluži“.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3