Datum objave: 17. Prosinac 2013

Dodijeljene zlatne plakete najuspješnijim poduzetnicima u 2012.

Diana Ferić
Diana Ferić

Zlatne plakete, kao  godišnja nagrada najuspješnijim tvrtkama u Šibensko - kninskoj županiji uručene su danas na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore koja je održana u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. Trgovački lanac Djelo je, kao najuspješnije veliko poduzeće, dobilo je kristalnu, a ne zlatnu plaketu budući da su protekle tri godine također bili proglašeni najuspješnijim poduzećeme u istoj kategoriji pa više ne mogu biti kandidatiu toj kategoriji. Na žalost, nitko dfrugi od velikih poduzeća nije ispunjavao kriterije. Najuspješnije srednje poduzeće je  Ivanal, a najuspješnije malo poduzeće Kamen planit iz Rogoznice.

Zlatna plaketa je tradicionalno priznanje koje Županijska komora dodjeljuje već godinama prema jasno utvrđenim kriterijima među koje, u prvom redu, spadaju pozitivni financijski rezultati i općenito snaga poduzeća.

Priznanje je uručeno i Rivijeri d.o.o iz Šibenika povodom 50. obljetnice rada tvrtke i iznimnog doprinosa razvitku hrvatskog gospodarstva.

 „2012. godina bila je lakša za poduzetnik nego 2013., te moram reći kako osjetimo da je situacija sve teža a proizvodnih djelatnosti u Šibeniku je sve manje i to dolazi na napletu. Mi se nekako osjećam odgovornima da pomažemo u plasmanu domaćih proizvoda i na taj način potičemo proizvodnju. Ono što očekujem od svih je da više koriste glavu i odgovornije se ponašaju kada dođu ispred polica trgovina te da biraju domaće proizvode u domaćim trgovinama jer jedino se tako može održati domaća proizvodnja“, rekao je Tedi Slamić, predsjednik uprave "Djela".  Tvrtka Djelo danas broji oko 450 zaposlenika u 61 trgovini diljem Šibensko-kninske županije u kojima se mogu naći mnogi proizvodi domaćih proizvođača. Slamić je istaknuo kako je zadovoljan što je i ove godine dobio ovo priznanje, ali kako bi bio još zadovoljniji da je bilo još nominiranih.

Najbolje malo poduzeće, Kamen Planit d.o.o osnovano je 2008. Godine, a počeo je s radom u prvom mjesecu 2010. Godine. Osnovne djelatnost tvrtke je rezanje, oblikovanje i obrada kamena od kamenih blokova. Tvrtka je nastala iz obrta G.O. Kop Todorić.  Iza njih je niz projekata kao što je postavljanje križa na Marjanu, proširenje Zapadne obale gradske luke Split, ulaz u Hotel Ivan u Slolarisu u Šibeniku, crkva VS. Josipa kod Marine, stepenice za rusku firmu Ltd. Profil Deisgn itd. Cilj im je s obzirom da posjeduju vlastitu sirovinu koja je izvorno Hrvatske i vlastiti pogon, ne izvoziti sirovinu u obliku kamenih blokova, nego izvoziti sve vrste gotovih proizvoda od kamena koji je izvorno Hrvatski.

Najbolje srednje poduzeće,  tvrtka Ivanal, najstarija je tvrtka u šibenskog regiji koju je još 1936. godine osnovao Ivan Ivanović i bila je prvo poduzeće za proizvodnju aluminija na Balkanu. Danas je osnovna djelatnost te uspješne tvrtke aluminijski tlačni ljev. 2011 imali su rekordnu proizvodnju, a s uspješnim radom nastavili su i u 2013. Tijekom koje su pridobili dva nova kupca.  Trenutno zapošljavaju 124 radnika.

Dobitnicima je čestitao Tomislav Vrdoljak, zamjenik župana Šibensko-kninske županije te istakao kako je veliki uspjeh što su krizi unatoč i dalje prepoznatljivi na tržištu.

 

Iz kategorije: Vijesti