Datum objave: 17. Prosinac 2013

Sezonu božićnih koncerata kolaši počeli u Cvjetnom domu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastupom u Cvjetnom domu  Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ otvorilo je sezonu božićnih koncerata pod nazivom „Došli smo vas pozdraviti“. Dvorana u kojoj je koncert održan bila je popunjena gotovo sat vremena prije početka koncerta, što dovoljno govori o toploj i srdačnoj dobrodošlici koju su stanovnici Cvjetnog doma priredili svojim kolašima. Ravnatelj Cvjetnog doma Tomislav Ninić zahvalio se kolašima, a stanari Cvjetnog doma maestru Vladanu Vuletinu uručili su poklon za trajno sjećanje – vlastoručno izrađen božićni ukras. Svi zajedno jedni drugima su poželjeli puno zdravlja, sreće i ljubavi. Topla, predbožićna večer zaključena je obećanjem ponovnog susreta, najkasnije dogodine u isto vrijeme, priopćili su iz  ŠPD „Kolo“. 

Seriju božićnih koncerata Kolo će nastaviti u Katedrali sv. Jakova, u ponedjeljak, 23. prosinca, s početkom u 19,00 sati.  Na repertoaru će se naći božićne pjesme, napjevi i kolende iz različitih krajeva Hrvatske te skladbe suvremenih hrvatskih autora, među kojima i Vladana Vuletina, skladatelja i dirigenta koji uspješno vodi Kolo protekle dvije godine.
U petak, 27. prosinca, kolaši će „otploviti“ u Prvić Luku i prirediti koncert u Crkvi sv. Marije od milosti s početkom u 17,00 sati.  Na taj način donijet će toplinu božićne radosti i na naše otoke, koje u ovim zimskim mjesecima rijetko tko dolazi posjetiti. Zadnji koncert ove godine, Kolo će održati u nedjelju, 29. prosinca u 19 sati, u crkvi sv. Jure u Unešiću.

Božićni koncerti Kolašima su posebno dragi, jer tada imamo priliku pjevati pred „domaćim svitom“, u crkvama i župama diljem biskupije. Ti su susreti uvijek ispunjeni toplim, pozitivnim emocijama i najljepšim blagdanskim ozračjem, kažu u „Kolu“.

Iz kategorije: Vijesti