Datum objave: 17. Prosinac 2013

Klapa Adriaticum snimila prvi nosač zvuka "Za Božić u Šibeniku"

Diana Ferić
Diana Ferić

Izašao je prvi nosač zvuka šibenske klape Adriaticum pod nazivom „Za Božić u Šibeniku“ koji će ovih predblagdanskih dana biti promoviran i na šibenskim ulicama. Osmorica njezinih članova u prosjeku ima 20 godina pa je sigurno riječ o najmlađoj klapi u Hrvatskoj.

Riječ o live verziji albuma koji su u samo jednom dani snimili u crkvi svetog Križa u Šibeniku smrzavavši se na svega 4 Celzijeva stupnja. „Otišle su tom prigodom i dvije damižane vrućega čaja, ostajalo se bez glasa, popucali su prsti i još mnogo toga, ali zadovoljni smo obavljenim poslom Album je božićnog ugođaja. Uz nekoliko najraširenijih i najpoznatijih božićnih pjesama u klapskoj obradi donosi i nekoliko gotovo zaboravljenih starih pjesama iz šibenskog kraja. Na njemu su i kolende sa šireg prostora Dalmacije pa se  može reći da je to album etnografske baštine. Centralni dio albuma krase dvije crkvene pjesme, „Zdravo Marijo“ i „Oče naš““, ističu članovi te mlade klape.

Osim na ulicama Šibenika svoj će prvi CD promovirati i u šibenskoj katedrali te u Splitu, Omišu, Pagu, Zadru, Trogiru i Zagrebu

Iz kategorije: Vijesti