Datum objave: 16. Prosinac 2013

Predsjednik Josipović otvorio radove na gradskom trgu u Drnišu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske posjetio je danas grad Drniš gdje je svečano otvorio radove na obnovi i uređenju središnjeg gradskog trga Poljana, zajedno s Josipom Begonjom, gradonačelnikom i Goranom Paukom,  Šibensko-kninskim županom, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o investiciji od oko 3 milijuna kuna, od čega su dva milijuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i EU fonda, a milijun kuna je iz gradskog proračuna. Radove izvodi tvrtka Graditelj Svratišta,a rok je 120 kalendarskih dana za završetak projekta.

„Da, točno je, ovo mi je drugi put u mandatu da službeno dolazim u Drniš, grad u kojem imam puno prijatelja i često sam ovdje dolazio i neformalno“ , obratio se Josipović u dvorani drniške Glazbene škole Krsto Odak gradskim vijećnicima i gospodarstvenicima, s kojima je prethodno sudjelovao i na okruglom stolu o gospodarskim perspektivama ovog kraja.

„Drniš je prelijep grad, grad čiju ljepotu, kulturne i druge tradicije nerijetko, nažalost, zaboravljamo. A ovaj grad je unatoč svemu sačuvao svoj urbani identitet i interes za kulturu, što je svojedobno pokazao i veliki koncert zagrebačkog kvarteta "na guvnu" u Siveriću“ , prisjetio se Josipović.  „Time želim reći, nastavio je, da nema razloga da Drniš ne bude ponovo grad slave o kojoj tako često govorimo, grad novih velikana u glazbi, poput Krste Odaka, kulturi, znanosti,gospodarstvu.  Zato smo i danas ovdje, da porazgovaramo o budućnosti grada, da vidimo kako ovaj grad može ostvariti napredak uz pomoć države i novih prilika koje su nam otvorene poslije 1. srpnja 2013.g. i ulaska u EU".

Kako piše Slobodna, Josipović je u Drnišu pozvao sve relevantne čimbenike na suradnju i konsenzus oko zajedničkih ciljeva, kao što je to bio slučaj u Domovinskom ratu i naporima za ulazak u EU. „Ako je 2013. g. bila godina otvaranja mogućnosti, neka nam , 2014.g. bude godina ostvarenih mogućnosti“! poručio je Josipović.

Predsjednik je ocijenio da se u Drnišu i drniškom kraju može napraviti jako puno, a u što se uvjerio, kako je rekao, tijekom razgovora s gospodarstvenicima koji su pokazali da imaju cijeli set zanimljivih projekata i ideja te je poželio gradonačelniku Begonji i županu Pauku da sve svoje ambicije i planove i ostvare.

Gradonačelnik Begonja konstatirao je kako se u Drnišu malim koracima ipak ide naprijed,navodeći kako je u ovoj godini investirano 5, 5 milijuna kuna uglavnom u komunalnu infrastrukturu, te podsjetio i na već realiziran projekt gradske vodovodne i kanalizacijske mreže težak 6,5 milijuna eura, što daje razloga da se o Drnišu ne govori više samo u sivim tonovima.

Posjet Drnišu predsjednik Josipović je iskoristio i za odlazak na otočić Visovac gdje se sureo s franjevcima, a nakon toga je u Kistanjama razgovarao s načelnikom te, i susjedne općine Ervenik, kao i tamošnjim malobrojnim gospodarstvenicima o perspektivama toga povratničkog kraja, piše Slobodna Dalmacija.

 

foto: Radio Drniš

Iz kategorije: Vijesti