Datum objave: 16. Prosinac 2013

Božićna bajka na šibenski način prikupila 5,5 tisuća kuna za djecu Afrike

Diana Ferić
Diana Ferić

Božićna bajka na šibenski način prikupila je 5,5 tisuća kuna za djecu u Africi jučerašnjom priredbom na Baldekinu u kojoj  je sudjelovalo 420 sudionika.
Ovo je 17. po redu tradicionalna humanitarna priredba u organizaciji Društva naša djeca Šibenik koji će, kako doznajemo od predsjednice Mire Jušić, sredstva proslijediti don Tomislavu Puljiću, župniku na Baldekinu koji već duže vrijeme brine i prikuplja sredstva za gladnu djecu Afrike.

Sredstva prikupljena ovom akcijom puno će značiti djeci Afrike jer se a 60 kuna osigurava edukacijski paket za jednog učenika, za 100 kuna može se kupiti školska klupa, za 500 kuna školovati jedno dijete tijekom cijele godine, za 11 000 opskrbiti školu pitkom vodom.

Na priredbi su sudjelovali učenici šibenske Katoličke škole, OŠ Meterize, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Petra Krešimira IV, Oš Jurja Šižgorića, OŠ Tina Ujevića, DV-a Osmijeh, DV-a Brat sunce, te Dječji zbor Crvčak, Školski zbor OŠ Jurja Šižgorića, Školski zbor Jurja Dalmatinca, Školski zbor OŠ Vodice, Plesna radionica Balarin – Gradski vrtići, Gimnastičarsko društvo Šibenik, Plesna udruga Stars, Plesna udruga Balans i Plesna udruga Sjene.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Šibenik, a prepun Baldekin pozdravio je Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika i tom prigodom poručio: "Božić je obiteljski blagdan, blagdan ljubavi, mira i zajedništva. On nas poziva da otvorimo srce i dušu za one kojima je to najviše potrebno i zato vam hvala što ste se uključili u ovu humanitarnu akciju. Budite takvi uvijek i nosite Božić svaki dan u svojim srcima."

 

foto: šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti