Datum objave: 13. Prosinac 2013

Učenici i profesori Turističko-ugostiteljske škole dali sve od sebe za Maru Rošu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hodnici Turističko-ugostiteljske škole  Šibenik oživjeli su danas u posebnoj atmosferi kreativnosti, zajedništva i humanitarnosti povodom akcije „Najbolje od mene“ koja je ujedinila učenike i profesore te škole da zaista daju sve najbolje od sebe i tako pomognu u liječenju Šibenčanke Mare Roše, oboljele od zloćudnog tumora na mozgu.

„Imamo pjevački zbor, kolače, od kojih najbolje idu fritule, ples sa zvijezdama, crteže i sve što nam je palo napamet pripremiti. Svatko daje sredstava koliko hoće i može, a sve što skupimo ide za Maru Rošu“, rekla nam je Josipa, učenica turističko-ugostiteljske škole 3. razreda kuhara koja je sa kolegicama pripremila ukusne fritule, muffine i ostale ukusne slastice koji su išle jako dobro.

Tako su danas i u Turističkoj školi njegovi hodnici bili centar zabave, bilo je tu uličnih plesača, pjevački zbor, na svakom uglu štand sa kolačima i nasmijana lica svuda naokolo. Najveća gužva vladala je na prvom katu gdje su tri učenice imale plesnu točku, a kao podloga su im poslužili hitovi kao što su „Makarena“ i „Gangam Style“.

Za cijelu ideju zaslužna je profesorica  Božena Bralić. „Postala je tradicija u našoj školi da imamo akciju za vrijeme božićnih  blagdana za nekoga kome je pomoć potrebna. Ove godine smo odlučili da to bude Mara Roša, a je tema inspirirana velikim europskim gradovima i njihovim ulicama i trgovima koje oživljavaju ulični zabavljači. Naši učenici su zapravo amateri profesionalci. Od radionica pahuljica, slikarskih nada, velikog i malog zbora, , orkestra, domaćinstva, sve je to njihovih ruku djelo“, ispričala nam  je Božena Bralić.

Na svoje učenike posebno je ponosna ravnateljica škole Senka Dodig.„Do prije dva dana ja uopće nisam znala što će točno biti u školi. Znala sam da se sprema nešto, ali što točno samo sam u kratkim crtama čula od profesorice Bralić na sjednici bez većih detalja tako da kad se sve ovo danas počelo događati, bila sam ugodno iznenađena, prezadovoljna i ponosna što smo svi kao kolektiv pokazali jednu drugačiju sliku svakodnevice. Vjerujem kako je ovo prilika i da se mi koji radimo u školi zbližimo sa učenicima. Vrijeme oko nas je sve nekako bremenitije i bremenitije te smatram da nam fali baš tog povezivanja i ljudskosti da ustvari shvatimo kako nam malo treba da budemo zadovoljni. Ovo je prekrasna gesta i nadam se da će ostati u tradiciji naše škole, ne samo zbog humanitarnog karaktera nego i zbog druženja. Kreativnosti nikad dosta, a kad je situacija oko nas tako siva onda nas upravo ta kreativnost i taj entuzijazam drži na krilima“, rekla je ravnateljica.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

 

Iz kategorije: Vijesti