Datum objave: 13. Prosinac 2013

Zaposlenici Gradske uprave i gradskih firmi i ove godine bez božićnica

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradski službenici i zaposlenici i ove godine neće dobiti božićnicu, a po svemu sudeći bez božićnice će ostati i gradske firme kao što su  Gradski parking, Čistoća, Vodovod, Zelenilo, Čempresi.

Nakon što je prije četiri dana na sjednici Vlade odlučeno da se ove i sljedeće godine božićnice i regresi neće isplaćivati državnim službenicima i namještenicima, izgleda da će primjeri slijediti i druge institucije. Iako od šibenskih gradskih firma doznajemo kako još čekaju odluku grada, vrlo je izvjesno da se to neće dogoditi jer je, kako doznajemo iz Gradske uprave Željko Burić, šibenski gradonačelnik dao preporuku gradskim poduzećima da ne isplaćuju božićnice.

Prema riječima Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava  neisplata božićnica i regresa te smanjenja nekih drugih materijalnih prava na razini države prestat će važiti tek ako domaći BDP zabilježi pozitivan rast tri tromjesečja zaredom i ako deficit državnog proračuna padne ispod tri posto. S obzirom na projekcije kretanja deficita državnog proračuna, nije za očekivati da će se do 2016. godine (do kada će važiti trenutni Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike) steći uvjeti za ukidanje ovih ograničavanja i ukidanja dijelova radničkih prava.

Iz kategorije: Vijesti