Datum objave: 13. Prosinac 2013

"Dani maslinovog ulja u Dalmaciji" sutra u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestacija „Dani maslinovog ulja u Dalmaciji“ održati će se sutra, 14.prosinca u vodičkom hotelu Olympia pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, Ministarstva poljoprivrede i Šibensko-kninske županije, u organizaciji Udruge dalmatinskih uljara i suorganizaciji Udruge senzornih analitičara Šibenik „Olea“ , Zavoda za javno zdravstvo Šibenik i Poljoprivredne savjetodavne službe.

Manifestacija se održava treću godinu za redom, a cilj joj je prezentiranje i educiranje maslinara i uljara, te svih zaljubljenika u masline i maslinovo ulje. Ove godine pristiglo je i ocijenjeno 270 uzoraka ulja iz RH i inozemstva, te će najbolji među njima dobiti priznanja i nagrade.

U sklopu manifestacije održati će se i predavanja : Božena Beljan dipl.ing.agr. „Pravilnik o dopunskoim dijelatnostima u poljoprivredi i mjere ruralnog razvoja u sektoru maslinarstvo“, Gordana Kožarić-Silov,  dipl.ing.agr. „Štetočinje u maslinicima u sezoni 2013.“, Lada Bičak, mr.sc. „Nacionalni plan održive uporabe pesticida“, Damir Buntić, ing.agr. „ Kako napraviti izvoz maslinovog ulja, potrebna dokumentacija“, Maja Jukić-Špika , dipl.ing.preh.teh. „Čuvanje maslinovog ulja nakon berbe“, Željko Prgomet, dr.sc. „Praćenje dozrijevanja sorata maslina zbog optimalnog vremena branja”, Ivica Vlatković, dr. „Utjecaj maslinovog ulja na zdravlje ljudi“.

Manifestacija počinje sutra u 13 sati, a u 19.30 sati na svečanoj večeri uz glazbu predviđena je dodjela zahvalnica, plaketa, medalja i nagrada.

 

foto: arhiva

Iz kategorije: Vijesti